چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

پنج تن آل عبا چه كساني هستند و چرا به اين نام ناميده شده اند؟

پاسخ :
در پاسخ به این سؤال به بخشی از یک روایت از حضرت امام رضا علیه السلام توجه نمایید:
الإمام الرضا عليه السلام عَن آبائِهِ عليهم السلام عَن عَلِيِّ بنِ الحُسَينِ عليه السلام ، عَن اُمِّ سَلَمَةَ قالَت : نَزَلَت هذِهِ الآيَةُ في بَيتي وفي يَومي ، كانَ رَسولُ اللّه ِ صلى الله عليه و آله عِندي فَدَعا عَلِيًّا وفاطِمَةَ والحَسَنَ والحُسَينَ ، وجاءَ جَبرَئيلُ فَمَدَّ عَلَيهِم كِساءً فَدَكِيًّا ثُمَّ قالَ : اللّهُمَّ هؤُلاءِ أهلُ بَيتي ، اللّهُمَّ أذهِب عَنهُمُ الرِّجسَ وطَهِّرهُم تَطهيرًا .
قالَ جَبرَئيلُ : وأنَا مِنكُم يا مُحَمَّدُ ؟ فَقالَ النَّبِيُّ صلى الله عليه و آله : وأنتَ مِنّا يا جَبرَئيلُ . . . . فَقالَ جَبرَئيلُ : اِقرَأْ يا مُحَمَّدُ : «إنَّما يُريدُ اللّه ُلِيُذهِبَ عَنكُمُ الرِّجسَ أهلَ البَيتِ ويُطَهِّرَكُم تَطهيرًا» فِي النَّبِيِّ وعَلِيٍّ وفاطِمَةَ والحَسَنِ والحُسَينِ عليهم السلام .
امام رضا عليه السلام : به نقل از پدرانش به نقل از امام سجّاد به نقل از امّ سلمه: اين آيه در خانه من و در روزى كه پيامبر در خانه من بود نازل شد. پيامبر صلى الله عليه و آله نزد من بود كه على، فاطمه، حسن و حسين را فرا خواند. جبرئيل هم آمد و پيامبر عباى1 فدكى را بر آنها گستراند و سپس فرمود: ٠پروردگارا! اينان اهل بيت من هستند، خدايا! هرگونه پليدى را از آنها دور كن و كاملاً پاكشان گردان. جبرئيل گفت: اى محمّد! آيا من هم از شمايم؟ پيامبر فرمود: تو نيز از مايى اى جبرئيل. . . . . جبرئيل گفت: اى محمّد بخوان: «إنّما يريدُ اللّه ُ لِيُذْهِبَ عَنْكُمْ الرِّجْسَ أهْلَ البيتِ ويُطَهِّرَكُم تَطْهيراً»2 ، كه در حقّ پيامبر، على، فاطمه، حسن و حسين عليهم السلام است.
پي نوشت:
1.عبا لباسي است كه زنان عرب روي لباس هايشان را مي پوشند يا روحانيون بر روي دوش مي اندازند.
2.آيهء تطهير (احزاب (33 آيهء 33) در شأن اين افراد نازل شد.
منبع: w3.hadith.net