چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

در مورد ویژگی کلی نگری بودن آقایان و جزئی نگری خانم ها توضیح دهید .

پاسخ :
پاسخ از حجت الاسلام حسين دهنوي:
آقایان بیشتر به مسائل کلی توجه می کنند و خانم ها در زندگی شان ، مسائل جزئی را خوب می بینند . به تعبیر دیگر ، آقایان خرواری می بیند و خانم ها مینیاتوری . این در جای جای زندگی خودش را نشان می دهد . آقا و خانم به میهمانی می روند و در هنگام برگشتن ، خانم به آقا می گوید : آقا دیدید که در زیر تلویزونی شان یک وی سی دی فلان مارک را داشتند و آقا می گوید : مگر تلویزون داشتند ؟ یعنی خانم تلویزیون و زیر تلویزیون و از شیشه کلفت وی سی دی و مارک کوچک آنرا هم دیده ولی آقا تلویزون را هم ندیده است . مثال های آن خیلی زیاد است . مثلا در این مورد خانم می گوید : چقدربی توجه هستی ؟ مثلا خانم و آقا رفته اند که خانه بخرند . چیزی که برای آقا مهم است ، این است که خانه سند و فونداسیون هم دارد . آیا مصالح آن خوب است ؟ ولی خانم ها ، کابینت وگچ کاری و ظرافت ها برایشان مهم است یا مثلا اگر می خواهند ماشین دسته دوم بخرند ، آقا به سند ماشین توجه می کند و خانم به روکش ماشین و رنگ آن و پخش آن و زینت ماشین نگاه می کند و توجه دارد . آقایی گفتند : ما یک ماشین با مشورت اهل فن خریدیم و با خانواده به مسافرت رفتیم و همه جای ایران راهم گشتیم و وقتی به شمال رسیدیم ، آنجا باران می آمد و اتفاقا سقف ماشین سوراخی داشت و از آنجا آب چکه می کرد و خانم به من گفت : دیدی سرت کلاه گذاشتند . یعنی خانم کلیت ماشین را ندیده است . دلیل این ساختار مغز آنها است. در کورتکس پیشانی مغزخانم ها که بخش اجرایی مغز است و فعالیتهای پیچیده ما را مدیریت می کند ، مواد و سلولهای خاکستری رنگی وجود دارد که در خانم ها خیلی بیشتر از آقایان است . و همین مواد و سلولهای خاکستری باعث میشود که خانم ها در آن واحد بتوانند اطلاعات را پردازش کنند و روی چند کار هم تمرکز کنند . چرا خداوند این کار را کرده است ؟ چون خانم می خواهد فرزند تربیت کند و نیاز است که مادر ، جزئی نگر باشد . الان فرزند گریه می کند و مادر از صدای او تشخیص می دهد که گرسنه است یا زیرش خیس است و یا ناراحتی دارد . این ها همه لطف خدا است . بچه ها نیاز به همدلی دارند . در پژوهش ها ثابت شده است که مادرانی که قدرت همدلی بیشتری دارند ، بچه های سالم تری دارد. و کمتر در معرض آسیب های روحی و روانی و اجتماعی قرار می گیرند. حتی برای امور منزل هم احتیاج به جزئی نگر است . اگر یک میهمانی را به ما آقایان بسپارند ، مطمئنا آن را کامل انجام نمی دهیم زیرا ظرافت زیاد دارد. در مسافرت هم همنیطور است . این یک واقعیت است . مرد نیاز به این ویژگی ندارد . زیرا رسالت مرد چیز دیگری است . او سنگربان است و باید کار کند و مواظب خانواده باشد . البته اینها کلیت دارد ولی عمومیت ندارد .
www. ch3.iribtv.ir