چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

درباره ویژگی حس تملک در خانم ها و ویژگی غیرت در آقایان توضیح دهید.

پاسخ :
پاسخ از حجت الاسلام حسين دهنوي:
این دو ویژگی در مقابل هم نیستند و در یک فضا هستند . حس تملک درخانم ها است که دوست دارند شوهرشان مال خودشان باشد . و دوست دارند دل مردشان در انحصار محبت آنها باشد و می خواهد در دل مرد کسی جایگزین آنها نشود . و از اینکه کسی در این محبت مرد شریک آنها بشود ، بدشان می آید . این بخاطر این است که می ترسند محبت شوهر نسبت به آنها کم بشود و به همین علت است که خانم ها در روابط مردشان با خانم نامحرم ، خیلی حساس هستند ، اینکه آقا گرم بگیرد و شوخی کند یا نگاههای معناداری به خانم دیگر داشته باشد یا روی رفتار خانم های دیگر با شوهرش حساس هستند .اینها بخاطر همین حس تملک است . این احساس در تمام خانمها هست ولی درجه ای است . یکی کمتر و یکی بیشتر . اینها هم بستگی به دوران کودکی خانم دارد . اگر خانم در دوران کودکی امنیت بیشتری داشته و پدر و مادر مهربان بودند ، توجه می کردند و رفتارهای پدر مشکوک نبوده ، این حس تملک در آنها کمتر است . اگر پدر محبت بیشتری می کرده و خلا عاطفی نداشته ، این طبیعی تر است . متاسفانه عدم شناخت همین ویژگی ها باعث میشود تا برداشت های نادرست از همدیگر بکنند و مشکلات درست میشود . یکی از بیشترین مشکلاتی که ایجاد می کنداین است که آقا می گوید : خانم به من اعتماد ندارد . نه این جوری نیست . اگر این ویژگی در حد متعارف باشد خوب است ولی اگر بیش از انداره باشد اختلال است . اگر هرچند گاهی از شما سین جین می کند و پرسش می کند ، معنایش این است که شما را دوست دارد . این آقا باید خوشحال باشد . آقایی به من گفتند : الان ده سال است که خانم اصلا من را سین جین نکرده است . گفتم : خیلی تعجب می کنم . یا خانم شما زن نیست و یا از شما قطع امید کرده است . این غیرعادی است که شما بروید و دیر بیاید ومسافرت بروید ، خانم به شما هیچی نگوید . اگر در حد متعارف باشد ، پیام خوبی دارد و اینکه خانم شما هنوز شما را دوست دارد . یک ضرب المثل ترکی است که می گوید: اگر زنت حسود است ، بدان که تورا دوست دارد . یعنی همین که حساسیت نشان می دهد ، تورا دوست دارد . خانم های محترم ، درست است خدا این حس را درشما قرار داده و در طبیعت شما است، ولی مواظب باشید به اختلال تبدیل نشود . اگر رفتار مشکوکی از همسرتان می بیند ، حساب شده عمل کنید تا تبدیل به صفت رذیله حسادت نشود . و مهمتر اینکه به اختلال هذیانی تبدیل نشود که مشکلات جدی در زندگی ایجاد می کند و باید به روانپزشک مراجعه کنید و معلوم نیست خوب بشوید یا نه .
www. ch3.iribtv.ir