چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

یکسال است که عقد هستیم و همدیگر را خیلی دوست داریم . از چندی پیش رمالی به شوهرم گفته : ستاره بخت شما بهم نمیخورد و عاقبت از هم جدا میشوید . شوهرم میگوید الان از هم جدا بشوییم بهتر است که با دو تا بچه از هم جدا بشوییم .

پاسخ :
پاسخ از حجت الاسلام حسين دهنوي:
افرادی در غالب رمال و فالگیر می آیند و امنیت روحی و روانی افراد را میگیرند . آدم خودش را جای این بنده خدا بگذارد که یک فردی به او این جوری بگوید ، چطور امنیت روانی این بند ه خدا بهم می ریزد . امنیت روحی و روانی فقط با چاقو کشی و عربده کشی و ایجاد مشکلات اقتصادی ایجاد نمیشود .این هم یک راهش است . اما فالگیر امنیت روحی و روانی افراد را میگیرد و چقدر هم این قضیه رمالی سایه ، نه تنها در کشور ما بلکه در تمام دنیا سایه افکنده ، در ایتالیا کشورهایی که ادعای عقل گرایی و روشن فکری ومدرنیته دارند طوری درگیر خرافات و رمالی هستند که سالانه پنج میلیارد یورو درآمد فالگیران و رمالهای آنان است . در کشورهای عربی پانصد هزار نفر با عنوان فالگیر و رمال مشغول بکار هستند .این خیلی است و زنان عرب سالانه پنج میلیارد دلار صرف این مقوله میکنند . شما باید بدانید این پیش بینی که فالگیر میکند واقعیت ندارد و خرافات است این فالگیر یکسری اطلاعات را از شما می گیرد و کلیاتی را به شما تحویل میدهد واین شما هستید که کلیات رابر زندگیتان تطبیق میدهید این نکته ظریفی دارد . همه ما مشکلاتی در زندگی داریم او یک پیش بینی کرده و اثر تلقینی دارند . شما به این ها بی توجهی بفرمایید . این ها واقعی نیستند و خرافات است و باید با آن مقابله کرد . از دیدگاه روان شناسی ، افرادی که دنبال این افراد می روند ضعف اعتماد به نفس دارند . به خانم هایی که دنبال این افراد می روند جسارت نمی کنم ولی ثابت شده کسانی که دنبال این مقوله ها میروند خودشان را قبول ندارند و یک روایت از حضرت علی(عليه السلام) داریم : اذا قضت نفس الانسان انقطع الی رأی . وقتی نفس انسان خودش را باور میکند و قوی بشود به اندیشه و تعقل تکیه میکند . اذا ضعفت نفس الانسان انقطع الی البخت . وقتی نفس انسان ضعیف شود به بخت تکیه میکند . معمولا خانم ها این کارها را میکنند . حیف است دین ما ، دین عقل و تعقل است . با این چیزها مخالف است . آقای مطهری می فرماید : شما متون دینی را ببینید که عقل و تعقل چه جایگاهی در دین ما دارد ، که در هیچ دینی ندارد و حتی در مسیحیت عقل حق ندارد وارد قلمروی ایمان بشود ولی در دین ما اجازه داده اند که عقل وارد قلمروی ایمان بشود . باید فرهنگ سازی کرده و دنبال این جور افراد نرویم و باعث اختلالات روانی نشوییم . فال چینی ، فال قهوه و حتی فال حافظ درست نیست . بله بزرگان تفعل میزنند از باب اینکه شعری بخوانند ، لذتی ببرند ، اشکالی ندارد ولی اینکه فال حافظ مسیر زندگی ما را عوض کند و ما از فال حافظ استفاده کنیم و از همسرمان جدا شویم ، خیر . هیچ عقل سلیمی این اجازه را نمیدهد.
www.ch3.irbtv.ir