چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

آیا زندگی حضرت علی(عليه السلام) و حضرت فاطمه (عليها السلام) که در 1400 سال قبل زندگی می کرده اند ، می تواند الگو باشد ؟

پاسخ :
پاسخ از حجت الاسلام حسين دهنوي:
بله می تواند الگو باشد. چون ارزشها که عوض نمی شوند. ممکن است مصادیق آن عوض بشوند ولی ارزشها عوض نمی شوند. مهربانی ، محبت، عطوفت ، صداقت ، بخشش، عهد، وفاداری و فداکاری، اینها ارزشهایی هستند که هیچ وقت عوض نمیشوند. صداقت خوب است . ستم نکردن خوب است . من معتقد هستم که اگر دین ما نمی بود و این ارزشهای اخلاقی را نمی گفت ، ما معتقد به حُسن خلق عقلی هستیم . عقل آدم حکم میکند که ظلم بد است. این دو نور عزیز و بزرگوار مقید به ارزشها بوده اند. ما میگوییم: اینها در زندگی ما باشد و اینها به زندگی امروزهم ربط دارد . حیا با ارزش است. حضرت فاطمه (سلام الله عليها) خیلی با حیا بودند. من در غرب جلوه هایی از حیا دیده ام که برای خودم عجیب بوده است. در سفری به تایلند که معتقد به هیچ ادیان ابراهیمی نیستند ولی در آنجا حیا را می توان دید. اینها می توانند الگو باشد .حالا شاید می گویند 1400 سال قبل و زمان عوض شده و آنها نژاد عرب بوده است و نژاد ما فارس است و این سوال به ذهنشان آمده است که آیا آنها میتوانند الگوباشند یا نه. بله در همه ی زمانها این دو بزرگوار می توانند الگو باشند و ارزش های ما عوض نمی شوند.
www.ch3.irbtv.ir