چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

مدتی است که وارد زندگی مشترک شده ام و خانمم به خاطر ترسی که دارد با من، رابطه زناشویی برقرار نمیکند و هنوز دوشیزه است. چه کار باید کرد ؟

پاسخ :
پاسخ از حجت الاسلام حسين دهنوي:
این حالت که برای ایشان ایجاد شده ، یک حالت اختلال کنشی در روان پزشکی و یک کج کاری جنسی است که به آن واژینیسم یا واژینیسموس می گویند . به زبان ساده و علمی این است که ، این مشکلی است که در زوج جوان و خانم ایجاد میشود . وقتی زوج وارد زندگی زناشویی میشوند و می خواهند رابطه همسری برقرارکنند ، در واقع در شب زفاف عروسی کنند ، عضلات ثلث خارجی اندام جنسی خانم بطور کاملاً غیر ارادی منقبض و سفت میشود و البته نه در همه خانم ها . و وقتی می خواهد با همسرش ارتباط برقرار کند احساس درد شدیدی می کند . لذا تن به ارتباط نمیدهد و نمی تواند عروسی کند . دوشیزه می ماند و گاهی تا مدتهای مدیدی هم این مسئله ادامه پیدا میکند . در این اواخر موردی بود که پنج سال ازدواج کرده بودند و خانم هنوز دوشیزه است . حتی در مصر زوجی بوده که بعد از هفت سال مراجعه کرده اند و بالاخره با درمان میتوانند مشکل خود را حل کنند . متاسفانه در مواردی این قدر طول می کشد . البته نمی خواهم عزیزان را نگران کنم ، این موردی است . این اختلال چیز مهمی نیست و به سادگی درمان میشود ولی متاسفانه چون زوج های جوان اطلاعات ندارند و اطلاعاتشان در این زمینه ضعیف است دنبال درمان نمی روند و این را به یک مشکل جدی در زندگی تبدیل می کنند ، حتی تبدیل به بحران میشود . مواردی داشته ام که گفته اند ، من در زندگی شکست خورده ام و ما می خواهیم جدا شویم پسر من این شکست نیست یک مسئله ساده و قابل درمان است معرفی می کنیم و درمان میشوند متاسفانه بعضی این تلقی را دارند که ما در ازدواجمان شکست خوردیم و باید از هم جدا شویم و بهم نمی خوریم حتی یک وقت هایی آقا گمان می کند خانم سرد مزاج است و می خواهد تا آخر عمر ادامه پیدا کند . نه عزیزان ، واژینیسم به معنای سرد مزاجی نیست نه ممکن است این خانم خیلی هم گرم باشد نیاز هم دارد ولی بخاطر انقباض عضلانی و یا اسپاسم که باعث درد میشود ، تن نمیدهد لذا به ایشان عرض میکنم خیلی دقت بفرمایید ، بدخلقی ، سرزنش ، ایجاد فشار ، تهدید به طلاق و یا حتی متوسل شدن به زور و خشونت اصلا جواب نمیدهد و وضع وخیم تر میشود و این منشا روحی روانی دارد . این کارها را نکنید . ایشان باید درمان شود و اگر درمان نشود و ادامه پیدا کند ممکن است روی ابعاد دیگر زندگی شما تاثیر بگذارد .
www.ch3.irbtv.ir