چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

با اینکه شب و روز برای رفاه همسرم تلاش می کنم ولی همسرم در زندگی نشاط کافی را ندارد. چرا؟

پاسخ :
پاسخ از حجت الاسلام حسين دهنوي:
این آقا برای آسایش و رفاه همسرشان تلاش میکنند این یک نیاز است و ایشان یک نیاز را برآورده می کنند ، شما میدانید که ما انسانها به هر حال نیازهای مختلفی داریم . تمام کسانی که توی این مقوله ها کار کرده اند از جمله آقای مزلو که یک روانشناس امریکایی و پدر روانشناسی انسانگر است ، می دانند . در سال 1954 کتابی نوشتند بنام انگیزه و شخصیت . در این کتاب نیازها را طبقه بندی کرده است که طبقات پنج گانه ی هرمی دارد و توضیح می دهد و ایشان می گوید نیازهای فیزیولوژی یک نیاز است و انسان ها نیازهای دیگری هم دارند ، نیاز به محبت و عاطفه و توجه ، که خیلی مهم است و در خانم ها مهمتر است و چون ایشان آقا هستند ، من گمان می کنم این آقای محترم که تمام تلاشش را بکار میگیرد تا نیازهای همسرشان را فراهم کند ، به بعد فیزیولوژی توجه میکند . مثل آب و غذا و شاید از ابراز نیازهای دیگر مثل نیاز عاطفی غافل هستند حالا این را عرض میکنم ، توجه بفرمایند رفع نیازها مادی و فیزیولوژی آسایش می آورد ولی آرامش نمی آورد . فرق است بین آسایش و آرامش . بعضی ها فکر می کنند هر دو یک چیز است . ما آسایش داریم وهمه زندگیمان تامین است . ولی آرامش نداریم و خیلی ها هستند که نیازهایشان از نظر مادی کاملاٌ تامین است هیچی کم ندارند ولی آرامش ندارند .آسایش با همان نیازهای فیزیولوژی است ولی آرامش با اظهار محبت و توجه است . خانم ایشان نشاط ندارد شاید علتش این است من تقاضا میکنم توجه کنید و من معتقدم اگرما آقایان به خانم هایمان توجه کنیم خانم ها نشاط خواهند داشت.
اصلا تعبیرهای جالب و قشنگی و ضرب المثلها ی زیادی دیده ام . آقای برنادو شو می گوید : زنی که در چهل سالگی جوان است به این دلیل است که شوهرش او را دوست دارد و با نشاط است . انگلیسی ها میگویند : زن خوب محصول شوهر خوب است و این یک واقعیت است . اشتباه است آقایانی که ستم می کنند ،بی توجهی میکنند ، بی محبتی میکنند ،خانم نشاط را از دست میدهد و پیری زود رس می گیرد و دودش به چشم آقامیرود. بنظر من ، اگر ایشان نشاط کافی را در همسرشان می خواهند ، باید توجه به همسرشان بکنند . اگر محبت داشته باشند ، نشاط کافی برای خانم می آورد . حتی اگر محبت کنید ، جلوی سرد مزاجی آنها را میگیرید . عجیب است که بعضی ها گمان میکنند سرد مزاجی ، کیست تخمدان و انحراف در ستون فقرات و موانع فیزیولوژی است . البته این ها هم هست ولی عامل جدی سرد مزاجی خانم ها فشارهای روحی است . شما به خانمتان توجه نمیکنید او دچار فشارهای روحی میشود و عامل جدی ، برای کاهش هورمون های جنسی میشود و سرد مزاج میشود و نیازهای شما را برآورده نمیکند . اگر صلاح باشد مطرح میکنیم که چقدر خانم ها و آقایان در مسائل جنسی و غریزی مشکل دارند . شاید بگویم هشتاد درصد مشکلات به این بر میگردد . آقایان به خانم ها توجه کنید . مهربانی و محبت کنید . چون یکی از عوامل جدی انحرافات اخلاقی خانم ها بی توجهی آقا یان به خانم ها است و به خانم محبت نمیکند ، بعد شخص دیگری یک نگاه عاطفی و یک کلام عاطفی و می بینید همسر به خطا میرود . اگر می خواهیم به این فواید برسیم به همسرانمان محبت کنیم .
www.ch3.irbtv.ir