چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

مرد از چه راههایی می تواند محبت بکند. من هرچه به همسرم محبت می کنم، محبت های مرا باور ندارد. چه باید بکنم ؟

پاسخ :
پاسخ از حجت الاسلام حسين دهنوي:
خوب باید ببینیم که چه جوری محبت می کنند . چون راه محبت که فقط یک راه نیست. شاید ایشان فقط از راه کلامی ابراز محبت می کنند که خانم دوستت دارم . این خوب است. مهم است. حس زیبا شناختی خانم ها از طریق گوششان است. بسیار موثر است که شما به همسرتان بگویید دوستت دارم . اما کافی نیست و حتی بعضی ها گمان می کنند تعبیر دوستت دارم کافی است، خیر باید تنوع ایجاد کنید . خوب مثلا بگویید خد ارا شکر میکنم که چنین همسری به من عنایت کرده است یا وجود شما را در زندگی، نتیجه لطف خدا میدانم یا شما آرزوی من هستی . این جملاتی است که خانم ها وآقایان می توانند به همدیگر بگویند . بویژه آقایان به خانمها بگویند . بخاطر ویژگی عشق پذیری که آنها دارند یا حتی مثلا در احوال پرسی ها ، گرمتر باشند . در خداحافظی ها گرمتر باشند . خیلی وقتها خانم و آقا توجه ندارند یا اصلا خداحافظی نمی کنند و اگر بکنند می گویند خدا حافظ . مثلا بگویند خانم خدا حا فظ ، برمیگردم و مواظب خودت باش و من دلم تنگ میشوم . خیلی خرجی ندارد . البته در کناراین بحث کلام و احوالپرسی ، زبان بدن هم مهم است . بعضی ها به زبان بدن توجه ندارند . غربی ها عبارت بادی لنگوئیج را دارند . یعنی حالت چهره . اصلا ممکن است این عزیز ما ، محبت کلامی میکنند ولی این محبت ، در چهره اش نیست . این مهم است که بدانید درصد بالایی از ما ، چیزی که اول برایمان قابل درک است ، همان زبان بدن است . در ارتباطات خانم ها و آقایان ، اول چیزی که درک میکنند زبان بدن و دوم لحن و سوم کلام است و این جالب است . خیلی ها به این توجه ندارند . اگر درصد بندی کنیم، شصت درصد ، زبان بدن و سی درصد ، لحن و ده درصد ، خود کلام مهم است پس در کنار کلام ، زبان بدن هم باید باشد . یک راه دیگر ، میتواند مکاتبه باشد . البته الان مشغله زیاد است و دیگر مثل قدیم ، نامه نگاری مرسوم نیست. در نامه نگاری های مختصر ، مثل یادداشت گذاشتن . پیامهای زیادی به ما رسیده که خانم می گوید : آقا یک یاد داشت محکمی نوشته ، که فلان کار یادت نرود بدون هیچ کلام دیگر ، نه خطابی ، نه خداحافظی. خوب نوشتن یک کلمه ی عزیزم یادت نرود ، خیلی خرج ندارد. خدا می داند که این ها خیلی موثر است. کوچک است ولی اثر گذار.
www.ch3.irbtv.ir