چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

اگر بعد از عقد ، بفهمیم شوهرمان به هروئین اعتیاد پیدا کرده ، با توجه به اینکه او را خیلی دوست داریم ، چه کار باید بکنیم ؟

پاسخ :
پاسخ از حجت الاسلام حسین دهنوی:
ایشان متوجه شده اند که همسرشان معتاد به هروئین است ، حتی من می خواهم بگویم اگر شما حدس هم بزنید و به آقا بگویید و آقا بگوید خانم من معتاد نیستم ، تفننی میکشم و ماهی یکبار و 15 روز یکبار مصرف میکنم ، این ها فرقی نمیکند . حتی اگر حدس میزنید ، جای تامل دارد . جدی عرض میکنم ، خواهرم و عزیزانم ف این را جدی بگیرید . تا زمانی که مطمئن نشده اید ایشان پاک شده اند ، نباید وارد زندگی مشترک بشوید . اگر حالا رسیدید که معتاد هستند ، من نمی گویم الان جدا شوید . فرموده اید دوستش دارید . خوب احتمالا ایشان هم همسرشان را دوست دارند ، حتماً شرایط مطلوب نسبی را هم دارند و آدم متشخص ، با اخلاق و با کار و متاسفانه در این ورطه افتاده اند ومشکلشان این است ، شرایط مطلوب نسبی را هم دارند ، من میگویم به این آقا فرصت بدهید تا ایشان ترک کنند و پاک شوند . فرصت خوبی است . چون دوران عقد دوران عاطفه بیشتر است ، شما ایشان را دوست دارید وایشان شما را دوست دارد . به هر حال عشقی به زند گی شما حاکم است وهمین عشق عنصری است که می تواند ایشان را به سمت پاک شدن ببرد. فرصت بدهید تا ایشان درمان بشود و اصلاح بشود . هر چند حداقل 11ماه و روانپزشکان میگویند یکسال حداقل دوره ترک موقت است و حتما باید یکسال بگذرد . به جهت اینکه دوپامین مقرر ، تامین شود و زمان را نیاز دارد و اگر بعد از شش ماه ترک ، ادعا کنند که من ترک کردم باور نکنید واعتماد نکنید زیرا متاسفانه حدود 3/2 ازکسانیکه قبل از شش ماه ترک کرده اند، دوباره بر میگردند . شما مطمئن شوید . فرض کنید یکسال گذشته ، هر چه بیشتر بگذر د، ضریب اطمینان یبشتر میشود . حالا اگر در ظاهر هم تغییرات جدی ایجاد شده . البته این ملاک پاکی نیست . عملکرد ایشان مهم است . انگیزه برای کار و تلاش بیشتر دارد . البته میتواند همان آزمایش معمول ترک را هم دوباره تجربه کنید . البته ایشان نباید متوجه شوند . شما قبلا هماهنگ نکنید و ناگهانی و بدون اطلاع خودشان این کار را بکنید زیرا گاهی ضد مخدری استفاده می کنند که اعتیاد شان را نشان نمیدهد . یک کیت های جدیدی وارد کشور شده ، حدود چند ماهی است که این ها هم برای تشخیص ترک کراک و کریستال قابل استفاده است و تست های کبدی و معاینه مردمک ف که کار پزشک است ، شما همه این راه ها را بروید و مطمئن شوید که ترک کرده اند. اگر مطمئن نشدید ، من هشدار می دهم ورود شما به زندگی معتاد خطرناک است . ما تجربه کرده ایم . شاید یکی از عوامل جدی کشمکش های زندگی همین است . جدائئ ها ، طلاق ها عاملش اعتیاد بوده است . اعتیاد غیر از اینکه زندگی را نابود میکند ، مشکلات دیگری را هم ایجاد میکند . نکته مهم این است ، اگر ایشان گفتند من می خواهم ترک کنم باور نکنید . باید گروه درمانی شود NGO_NA و معتادان گمنام ، کنگره شصت ، تولد دوباره و این گروه درمانی خیلی موثر است و باید تحت روان پزشک و روان شناس باشد حتی داروهایی که تجویز میکنند . اگر غیر این باشد ، وقتی وارد زندگی شود همه چیز برای مواد خرج میشود و ایشان دچار اختلال شخصیت میشود . کسانی که اختلال شخصیتی دارند مسئولیت پذیر نیستند ، دروغ می گویند، قانون گریز هستند و گذشته از آن میخواهند الگو برای فرزندان شما باشند و ممکن است فرزندان هم به همین مسیر بروند و بخاطر احساس حقارتی که اعضای خانواده میکنند ، نمی توانند رابطه عاطفی با دیگران بر قرار کنند و کار خیلی سخت میشود .من تقاضا میکنم همت کنید . فرصت بدهید . اگر شما بتوانید ایشان را اصلاح کنید خیلی خدمت بزرگی است . یک انسان را نجات دادید ولی اگر نتوانستید بدانید دوره عقد دوره تجدید نظر است و شما در این مرحله هستید.
ch3.iribtv.ir