چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

آیا خانم و آقا می توانند رفتارهای همدیگررا عوض کنند و شبیه هم بشوند ؟

پاسخ :
پاسخ از حجت الاسلام حسین دهنوی:
لزومی ندارد مثل هم بشوید . ما این مشکل را داریم . آقایانی که میخواهند خانم هایشان را مثل خودشان بکنند و خانم هایی که می خواهند آقا را شبیه خودش بکند این اصلا امکان ندارد . محال است . چرا ؟ به جهت اینکه ، رفتارهای خانم و آقا ریشه اش کارکرد عقل است . اصلاً دست خودشان نیست . کارکرد مغز است یا ریشه در ویژگی روحی و روانی دارد . بعضی مواقع به ویژگی وضعیت فیزیکی و فیزیولوژی زن و مرد ربط دارد . آقای گریل در کتابش پیام دارد که شما خانم ونوسی و آقای مریخی با هم تفاوت هایی دارید . در سیاره سومی بنام زمین ، می توانید کنار هم باشید . درک متقابلی داشته باشید و زندگی خوب داشته باشید . نمونه ای از رفتارهایی که ، به کارکرد مغز و مباحث فیزیولوژی مربوط میشود را مختصر عرض میکنم . خانم ها متولی بیان احساساتشان ، هردو نیمکره مغز است ولی آقایان نیمکره چپ است . نمیتوانند ابراز احساسات کنند . این یک کارکرد مغز در زن و مرد است و متفاوت است و جالب است . چون خانم این را نمیداند ، انتظار دارد هر وقت به آقا ابراز احساسات می کند جواب بدهد و آقا هم می گوید خانم الان وقتش نیست . من الان سرکارهستم و شما زنگ می زنید و میگویید دوستت دارم . این چه موقعی است . این کار ، بخاطر عدم شناخت است . الان خانم ها می دانند در پارک کردن ماشین خیلی راحت نیستند . این یک واقعیتی است . همه هم قبول دارند آقایان سریع ، با یک فرمان پارک میکنند. زیرا در مغز آقایان در نیمکره راست ، بخشی بنام تجسم فضا ، طراحی شده و میتواند فضا را تجسم کند ولی خانم باید چند بار برود تا پارک کند . این ساختار مغز است . آقا میگوید خانم زود پارک کن .لفتش می دهی و خانم را هول میکند . آقا انتظار دارد خانم سریع ماشین را با یک فرمان پارک کند . در شدت عواطف ، خانم ها شدت عواطف دارند . آقایان کم رنگی عواطف دارند . البته همه محب اهل بیت هستند برای مصیبت ها ی امام حسین گریه میکنند . ببینید خانم ها برای مسائل پیش پا افتاده مادی دنیا چقدرگریه میکنند در حالیکه آقایان این کار را نمیکنند . زیرا کم رنگی عواطف دارند . ولی خانم گریه می کند و آقا می گوید چقدر گریه می کنی . مرد باش و این خانم چطور میتواند مرد باشد . حالا یک اتفاق پیش پا افتاده ای ، پیش آمده ، خانم گریه می کند . آقا اصلا به روی خودش نمی آورد . خانم می گوید ای سنگ دل ، تو چوب هستی . خانم محترم ، این مرد است . آقایان چون ماهیچه هایشان حجیم است تندتر راه میروند . معمولا جلو می افتند . خانم و آقا برای خرید می روند بازار. می بینید خانم صد متر عقب تر است . آقا میگوید چرا شل راه می آِیی ؟ آقا ، ایشان خانم هستند . آقایان سرعتی هستند و خانم ها بشدت از سرعت بدشان می آید . موقع آماده شدن ، آقا می گوید دیر شد خانم ، خانم می گوید آقا تو را بخدا ، تو برو ، من با آژانس می آیم . این جوری برایشان سخت است . چقدر پیش پا افتاده است . ما این ها را نمیشناسیم و گرنه زندگیمان واقعا گلستان می شود . برداشت های اشتباه می کنیم ، آهان دارد با من لج می کند ، من می گویم خانم زود باش او دیر می کند تا لج مرا در آورد.
ch3.iribtv.ir