چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

ما نه ماه است که عقد کرده ایم. شوهرمن به وضع ظاهرش نمی رسد و می گوید اسراف است و من رنج می برم. راهنمایی بفرمایید.

پاسخ :
پاسخ از حجت الاسلام حسین دهنوی:
بعضی آقایان فکر می کنند فقط خانم ها باید آراسته باشند. این درست نیست. اشتباه است. زن هم به آراستگی مردش، نیاز دارد و امام صادق (عليه السلام) میفرمایند: همان گونه که مردان دوست دارند زینت را در زنانشان ببینند، زنان هم دوست دارند، مردشان را آراسته ببینند. نکته مهمی است و نکته اولیاء اله است که آقایان باید آراسته باشند. این به خاطرحساسیتش است. زیرا بین خانم و آقا محبت ایجاد می کند و جلوی انحرافات خانم را می گیرد. خیلی ها توجه ندارند. من مواردی را دیده ام که متا سفانه عامل انحراف خانمها، ژولیدگی آقایانشان بوده است . حضرت رسول اكرم(صلي الله عليه و آله و سلم) خطاب به آقایان فرمودند : لباس خود را تمیزکنید، مسواک بزنید و آراسته باشید چون مردان بنی اسرایئل چنین نمی کردند و زنانشان به انحراف کشیده شدند . امام رضا (عليه السلام) فرموند: ان التهیه مما یزید فی عفت النساء؛ آراستگی مرد باعث زیادی عفت همسرش می شود. به فرض اگر عده ای هم به انحراف کشیده نمی شود، ممکن است در انتخابش دچارتردید بشود. سیره اولیاءالهد هم اين چنين بود. ظاهررسول خدا(صلي الله عليه و آله و سلم) چقدر زیبا بوده و چقدربه خودشان می رسیدند. یک شخصی، امام حسین (عليه السلام) را درمنزل دیدند که لباس رنگی پوشیده اند، گفتند: آقا شما و چنین لباسی! فرمودند: همسرم دوست دارد، به خاطر همسرم پوشیدم. کسی حضرت موسی بن جعفر (عليهما السلام) را دید که موهایشان را رنگ کرده اند، تعجب کرد وگفت: آیا شما موهایتان را رنگ کرده اید. آقا گفتند: آیا دوست دارید همسرتان ژولیده باشد؟ گفت: نه. آقافرمودند: من هم همین جور، همسرم دوست ندارند که من ژولیده باشم، همان طور که من دوست ندارم همسرم ژولیده باشد . امام صادق (عليه السلام) آقایی را دیدند که ژولیده بود. گفتند: متاهلی؟ گفت بله. گفتند: پس چرا سر و وضعت این قدرآشفته است؟ البته نمی خواهیم بگوییم مجرد، ژولیده باشد. آراستگی ویژگی مسلمان است. به خاطر این که همسران به انحراف کشیده نشوند و درانتخابشان تردید نکنند، روی آ قا یان تاکید بیشتر است .
این نکته را جدی بگیرید . آراستگی کاری ندارد ولی به معناي تنوع طلبی و خرج های زیاد، نیست. اگر خانم انتظار دارند که آقا هر روز یک پوشش داشته باشند، این اسراف است و گناه است ولی همان را که دارند، تمیز نگه دارند و آراستگی همین است.

ch3.iribtv.ir