چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

چون من با زن برادرم دست می دهم و شوخی می کنم و او مثل خواهر من است، خانمم با من دعوا می کند. آیا این درست است ؟

پاسخ :
پاسخ از حجت الاسلام حسین دهنوی:
رفتار دعوا ، درست نیست . برای اصلاح رفتارها بد ، دعوا درست نیست . برای اصلاح ، راه کار داریم . با دعوا به جایی نمی رسیم . حالا اگر منظورتان این است که خانمتان بهم می ریزد و کلافه میشود و این جوری با شما دعوا می کند، این بهم ریختگی کاملا طبیعی است . چون حس تملک دارد و مردش را برای خودش می خواهد بویژه که دست می دهید که قُبحش بیشتر است . خدا این گونه کارها را با نامحرم حرام کرده است. زن برادر نامحرم آشنا است و شوهر خواه نامحرم آشنا است . در این احکام هیچ فرقی بین محرم آشنا و غریبه وجود ندارد . این که می گویند: مثل خواهر من است و یا نیت من پاک است ، اینها نمی تواند دلیل باشد. بله الان احساس شما نسبت به ایشان مثل خواهر است و به ایشان احساسی ندارید ولی آرام آرام احساس بوجود می آید. من خیلی باور نمی کنم که این احساس خواهری باشد . ولی ما حرف شما را رد نمی کنیم ولی این احساس آرام آرام عوض می شود و شما را به منجلابی می کشاند که دیگر نتوانید از آن در بیایید . متاسفانه این جور ارتباطات لطمه به بنیان خانواده زده است . صیغه محرمیت یک جمله نیست. این جمله مثل عقد معامله اقتصادی نیست . این صیغه یک اثر ماورایی و متافیزیکی دارد. وقتی این صیغه خوانده میشود ، احساس بعضی ها هم عوض میشود . احساس پدر پسر تا قبل از صیغه محرمیت یک جوری دیگر بوده است و بعد از صیغه محرمیت یک جور دیگری است و احساسش عوض میشود . عروس را می بوسد مثل دخترش و یک لذت معنوی می برد . ولی این صیغه محرمیت برادر و زن برادر شما ، احساس شما را عوض نمی کند . مراقب این رفتارها باشید . حرام است زیرا بنیان خانواده را بهم می ریزد . اصلا بنیان خانواده را بهم می ریزد ، ببینید چه بلایی سر خانمتان می آید . ما روایت داریم که با نامحرم دست ندهید ولی نگفتند نامحرم غریبه و قیدی نزدند و مطلق گفته اند . بعضی ها در جامعه اسلامی ما نمی دانند که پسر دایی و پسر عمو نامحرم هستند و من پیامک هایی داشته ام و متاثر شده ام ولی از طرف دیگر خوشحال شده ام که این جوانان پاک سرشت هستند که برایشان سوال پیش آمده است و برایشان مهم شده است و خداجو هستند . الان که می داند، در آنها دغدغه ایجاد شده است. در مورد شوخی با نامحرم از رسول اکرم (صلي الله عليه و آله و سلم) داریم : اگر مردی با خانم نامحرم شوخی بکند ، خداوند به ازای هر کلمه ای که با خانم شوخی کرده است ، هزار سال اورا زندانی می کند . در مورد دست دادن می فرمایند: کسی که با زن نامحرم دست می دهد ، باعث دشمنی خدا میشود و خدا را دشمن خودش می کند . کسی که با زن نامحرم دست بدهد در روز قیامت او را دست بسته می آورند و دستور می دهد او را در آتش بیفکنید. خداوند که بخیل نیست. این ها برای مصونیت است . حالا اگر شما به این هم معتقد نیستید و یا اصلا عِرق مذهبی ندارند، زندگی که برایتان مهم است و با این رفتار همسرتان را از دست می دهید .
ch3.iribtv.ir