چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

می خواستم شوهرم را امتحان کنم و به او گفتم که اگر اجازه بدهم ، زن دوم می گیری؟ او بلافاصله گفت: بله به جای یکی سه تا هم می گیرم و از روزی که این را گفته است، به شدت به او بی اعتماد و بدبین شده ام. حالا باید چه کار باید بکنم؟

پاسخ :
پاسخ از حجت الاسلام حسین دهنوی:
این دو تا نکته دارد . یک نکته را در مورد اصل این سوال که خانم از آقا پرسیده اند بگویم که اصلا این سوال درست بوده و یا نبوده ؟ و دیگری در مورد جواب آقا که درست بوده و یا نبوده صحبت کنم . در مور جواب آقا باید بگویم که قطعا این جواب درستی نبوده است البته راجع به سوال حرف دارم ولی این جواب خوبی نبوده است . اگر این آقای محترم زن شناس می بودند و به مسئله ی حس تملک خانم توجه داشتند و ما مفصل در مورد این حس صحبت کردیم و اینکه زن دوست دارد که مردش مال خودش باشد و حساس است به مسئله هوو و ازدواج مجدد شما ، و اگر زن شناس بودند این جواب را نمی دادند . البته این جور جوابی که دادند واقعی نبوده است یا منظور این نبوده که سه تا زن میگیرد و همین فردا هم برود و زن بگیرد ، خیر آقایان معمولا در این جور جواب ها ، انگیزه هایی دارند . یکی اینکه معمولا می خواهد این خانم را تحریک کند و او را به عکس العمل وادار کند . البته نباید اینکار را بکند ولی خوب هست . گاهی هم می بیند که خانم این را تکرار کرده و یک جورهایی برای خانم نقطه ضعف شده و می خواهد او را حرص بدهد ، متاسفانه بعضی از آقایان این کار را می کنند یعنی اگر بفهمند که خانمشان جایی نقطه ضعف دارد ، او را حرص میدهد . یا اصلا می خواسته شوخی بکند البته اینجا از محتوای جواب و لحن این آقا که گفته سه تا می گیرم ، این برمی آید که شوخی گفته اند و حتی اگر قصدشان شوخی هم بوده ، این اشتباه است . من قبلا به آقایان گفته بودم که در این زمینه ها با خانم هایتان شوخی نکنید . بخاطر بحث حس تملک خانم بی تعارف رنج می برد، خانم غصه می خورد و دچار فشارهای روحی میشود ، دچار افسردگی میشود ، نشاط خودش را از دست می دهد و نمی تواند زن خوبی برای شما باشد ، حقوق شما را رعایت نمی کند ، یک جورهایی سرد مزاج می شود ، مادر خوبی برای بچه های شما نمی تواند باشد و گذشته از این همانطور که ایشان گفتند: بدبینی ایجاد می کند . البته ممکن است الان یعنی بالفعل این بدبینی مشکلی درست نکند، اما آقا توجه ندارند که بالاخره یک عمر زندگی است ، چند سال دیگر یک اتفاقی بیفتد ، خانم یک قراینی پیدا بکنند که سر و گوش آقا دارد می جنبد ، بواقع خیر خانم تلقی شان این است و تردید میکند و اثبات بیگناهی آقا خیلی سخت میشود یعنی مبرا کردنش خیلی سخت میشود و من واقعا خواهش میکنم که آقایان شوخی نکنید ، زندگی تان سخت میشود . من نظرم این است که در این جور جاها مرد باید برعکس خیلی جدی ، محکم و این که متاثر شده و از این سوال ناراحت شده بگوید: خانم این حرفها چیه که می زنی ؟ دیگر تا آخر عمرمان این حرفها را نزن. من چه نیازی به زن دوم دارم؟ زن به این خوبی دارم ، همسرم به این نازنینی دارم ، الحمدلله نیازهای من را برآورده می کند ، حقوقم را رعایت می کند ، به بچه ها می رسد و مادر به این خوبی است. مرا در خانه سروی هست کاندر سایه قدش ، فراغ از سرو بُستانی و شمشاد چمن دارم . خانم زن دوم یعنی چه؟ شما این جوری برخورد کنید . شما این کار را بکنید و ببینید که این زن چه میشود و چقدر به آینده امیدوار میشود ، چقدر امید می گیرد، نشاط پیدا می کند و چقدر زن خوبی میشود ولی متاسفانه این برخوردها نیست و یک جمله هم به خواهر بزرگوار عرض کنم که شما هم اشتباه کردید ، آخر این چه سوالی بوده که شما کردید ؟ ما چقدر در مورد سوال هایی که فایده ندارد عرض کردیم ، این سوال از مصادیق همان سوالاتی است که قرآن گفته، سوال نکنید. قرآن می فرماید : ای کسانی که ایمان آورده اید از چیزهایی سوال نکنید که اگر برایتان روشن شد به زحمت می افتید و دچار مشکل می شوید . واقعا این یکی از همان سوالات است . ببینید الان شما این جواب را از شوهرتان شنیدید و به زحمت افتاده اید ، نگران و ناراحت شده اید . ما وقتی سوال میکنیم باید چیزی بدست بیاوریم . ما برای آگاهی سوال میکنیم . حضرت علی (علیه السلام) می فرمایند : از یک چیزی سوال بکن که ناچار هستی و باید جواب آنرا بدانی . خوب اینجا چه بایدی دارد؟ هم شما خانم های محترم این جور سوال ها را نکنید و هم آقایان آن جور جوابها را ندهید . زندگی همین هاست . یک ظرافت های کوچک دارد که اگر ما این ها را رعایت کنیم ، زندگی هایمان گلستان می شود . بعضی مواقع خانم به دوستش میگوید که تو به موبایل شوهر من زنگ بزن تا من از شوهرم مطمئن بشوم . این سوال پیامدهای منفی دارد ولی این کار خیلی خطرناک است . اینکه خانم بگوید که تو با شوهر من رابطه برقرار کن و پیامک عاشقانه هم بده تا من ببینم شوهرم به من وفادار هست یا نه ، خوب این چیز خیلی عجیب و خطرناکی است زیرا خود خانم در اینجا بستر سازی می کند و زمینه فراهم می کند و در اینجا محل ورود شیطان است و شیطان معمولا در این بسترها خودش ار نشان می دهد ، گذشته از اینکه ممکن است این آقا از روی کنجکاویی بخواهد پی گیری کند یعنی واقعا نمی خواهد با این خانم رابطه ناشایستی برقرار کند ولی پیامکی آمده و آقا از روی کنجکاویی می خواهد ببیند که این کیست ؟ البته این هم غلط است و من در بحث مزاحمتهای تلفنی گفته بودم که وقتی پیامک بودار و یا تلفن های بودار به شما میشود ، عکس العمل نشان ندهید و بگویید اشتباه است . حالا آقا ممکن است که با این خانم قراری بگذارد و بعد برای شما خیلی سخت میشود باور اینکه شوهر شما به شما وفادار است و اگر با دوست شما قراری گذاشته ، از روی کنجکاوی بوده است . لذا خواهش میکنم این کار را نکنید . اکثر مواقع که ما به دنبال تلفن های مشکوک می رویم ، از روی کنجکاوی است .
ch3.iribtv.ir

نظرات کاربران