چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

به شوهرم بدبین شدم و گوشی شوهرم را چک کردم و متوجه شدم که با خانمی ارتباط دارد و زندگی ما به جهنم تبدیل شد. اگر به خاطر فرزندم نبود ثانیه ای با او زندگی نمی کردم. ما زندگی خوبی داشتیم ولی بعد از این اتفاق زندگی مان روز به روز بدتر می شود. حق من این نبود .

پاسخ :
پاسخ از حجت الاسلام حسین دهنوی:
این چک کردن که ای خانم ذکر کرده اند: من گوشی شوهرم را چک کردم ، علت جدی و اصلی سوءظن است. این واقعیتی است که بدبینی است که انسان را به چک کردن می کشاند که همان تجسس است که در قرآن ما آمده است. اگر ایشان مباحث ما را پیگیری می کردند که گفته بودیم با استغفار ، استعاذه، پرهیز از بیکاری، برنامه ریزی برنامه های متنوع و راه کارهای متنوع می توانستند این بدبینی را از بین ببرید. اگر با اینکار سوء ظن و بدبینی شان را از بین می بردند، قطعا کار چک کردن را انجام نمی دادند و اینکه زندگی شان به جهنم تبدیل شده است منشا آن همین است. در آموزه های دینی ما تجسس پشت سر سوء ظن می آید . آیه شریفه قرآن می فرماید: ای کسانیکه ایمان آورده اید از بسیاری از گمان های بد بپرهیزید زیرا بعضی از آنها گناه است و تجسس نکنید . پس تجسس پشت سر سوء ظن آمده است . شهید ثانی می فرمایند: تجسس از ثمرات سوء ظن است زیرا قلب انسان با بدبینی تنها قانع نمی شود و او را وادار به تجسس می کند . و این کار حرام است . خواهر بزرگوار شما مرتکب حرام شده اید . این حرمت ها بخاطر خود ماست که روح و روان و جان ما سالم بماند . و اینکه دیگر زندگی مان سالم بماند . ببینید که این تجسس چقدر پیامدهای منفی دارد . زندگی ها را خراب می کند ، محبت ها را از بین می برد ، عشق، صفا و صمیمیت ها را از بین می برد . بدتر از آن، بدبینی ایجاد می کند و بعد زندگی را جهنم می کند. عزیزان باید با این کار تجسس مقابله کنند. ما متاسفانه این مشکل را بیشتر با خانم ها داریم . نکته اش هم این است که خانمها کنجکاوتر هستند و این یکی از همان تفاوت های بین زن و مرد است که خانمها از آقایان کنجکاوتر هستند. و این کنجکاوی آنها را به تجسس می کشاند . شهید ثانی می فرمایند: تجسس یعنی آن چه را که خداوند می پوشاند آشکار سازید که اگر مخفی می بود ، دل و دینت سالم تر می ماند . پس تجسس پیامد منفی دارد . دل و دین را خراب می کند . دوستانی که تجربه تجسس نکردن در زندگی را دارند ، زندگی خیلی باصفاتر و صمیمی تری دارند . حتی در اجتماعات غیر از خانه و در محیط کار ، روح اخوت در آنها بیشتر است . علت اینکه بزرگان ما این قدر این کار را نهی کرده اند همین است که می خواهند ما برادر و صمیمی باشیم . می خواهند ما مهربانی و محبت داشته باشیم . رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) می فرمودند: تجسس نکنید و در صدد عیب بنده های خدا نباشید و برادر باشید . یعنی اگر در صدد تجسس بودی ، برادری از بین می رود و دیگر برادری نمی ماند . تجسس خطر بزرگی دارد و خطر تجسس این است که انسانی که اهل تجسس است ، بالاخره یک چیزی گیرش می آید . بنظر من این یک قانون است که جوینده یابنده است . ممکن است چیز مهمی هم نباشد ولی می گردد و چیزی را پیدا میکند . حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند: کسی که پیگیری کند و جدیت هم داشته باشد، پیدا می کند. در اینجا شیطان هم وارد میشود و چند تا هم روی آن می گذارد و پیاز داغش راهم زیاد می کند. ببینید این دین ماست و باید به این ها عمل کنیم . و اینکه می گوییم اگر می خواهید زندگی خوبی داشته باشیم بیایید ، به دین عمل کنیم همین است . به این آموزه دینی که تجسس نکنید عمل کنید و ببینید که زندگی هایمان گلستان می شود.
ch3.iribtv.ir

نظرات کاربران