چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

امام رضا (عليه السلام) درباره ي اهميت دادن كاسبها به نماز چه مي فرمايند؟

پاسخ :
امام رضا (عليه السلام) مي فرمايند:
إذا كُـنتَ فـي تِجـارَتِكَ وحَضَرَتِ الصّلاةُ فلا يَشغَلْكَ عنها مَتْجَرُكَ ، فإنَّ اللّه‏َوَصفَ قَوما ومدَحَهُم فقالَ : «رِجالٌ لا تُلهيهم ...» . وكـانَ هؤلاءِ القَـومُ يَتَّجِـرونَ ، فإذا حَضَرَتِ الصّلاةُ تَرَكوا تِجارَتَهُم وقاموا إلى صَلاتِهِم ، وكانوا أعظَمَ أجْرا مِمَّن لا يَتَّجِرُ فيُصَلّي؛
هرگاه در حال كسب و كار بودى و وقت نماز رسيد كسب تو را از نماز باز ندارد ؛ زيرا خداوند مردمى را چنين توصيف كرده و ستوده‏است : «مردانى كه هيچ تجارت ...» . اين مردم كاسب بودند امّا چون گاه نماز مى‏رسيد دست از كسب و كار مى‏شستند و به نماز بر مى‏خاستند . مزد و پاداش اينان بيش از كسانى بود كه كاسبى نمى‏كردند و نماز مى‏خواندند .
بحار الأنوار : 103 / 100 / 40