چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

بادمجان چه جایگاهی در میان خوراكی ها دارد؟

پاسخ :
كانَ رَسولُ اللّه‏ِ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم في دارِ جابِرٍ فَقَدَّمَ إلَيهِ الباذَنجانَ ، فَجَعَلَ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم يَأكُلُ ، فَقالَ جابِرٌ : إنَّ فيهِ لَحَرارَةً .
فقال صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم : يا جابِرُ مَه ، إنَّها أوَّلُ شَجَرَةٍ آمَنَت بِاللّه‏ِ ، اِقلوهُ وَأنضِجوهُ وزَيِّتوهُ ولَيِّنوهُ ؛ فَإِنَّهُ يَزيدُ فِي الحِكمَةِ ؛
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم در خانه جابر بود . نزد ايشان بادمجان آوردند و ايشان شروع به خوردن نمودند. جابر گفت : اين ، گرم است .
فرمودند : «اى جابر ! نه ! اين ، نخستين درختى است كه به خداوند ، ايمان آورْد . آن را در آب بجوشانيد و بپزيد و به روغن بياميزيد و نرم كنيد ؛ چرا كه بر حكمت مى‏افزايد» .
الدعوات ، ص158 ، ح432 و مكارم الأخلاق ، ج1 ، ص398 ، ح1354