چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

آيا عشق واقعي به امام حسين «‌عليه السلام » يا هر كدام ائمه اطهار «‌عليهم السلام »‌بايد از طرف خود ما شروع شود يا دو طرفه باشد ؟ اگر از طرف حضرت امام حسين «‌عليه السلام » نيز بايد باشد چگونه وچطوراست ؟

پاسخ :
پيامبر اكرم «‌صلي الله عليه وآله »‌فرمود ه اند : من و علي دو پدر اين امتيم.
نكته اي كه خوب است به آن توجه كنيم اين است: كه پدر به فرزند علاقه مند است و هر چه اين فرزند صالح تر باشد علاقه پدر به او بيشتر مي شود و هر فرزندي كه متوجه اين علاقه نباشد از دوحالت خارج نيست: يا او پدر را درك نمي كند و يا شيوه رفتار پدر حجابي براي فهم علاقه پدر نسبت به اوست .
ما در خصوص پيامبر اكرم «‌صلي الله عليه وآله » در قرآن كريم مي خوانيم « پيامبر ي ازجنس شما براي شما آمده است كه انحراف و فقر و فلاكت شما براي او بسيار سخت و ناگوار است و به هدايت شما حريص است و نسبت به مؤمنين رؤوف و رحيم است. »
منابع :
1- «كتاب سيره نبوي اثر استاد شهيد مطهري »
2- «سوره مباركه توبه , آيه 128 »
و اما اينكه اول از طرف خود ما شروع مي شود يا دو طرفه باشد بايد بگوئيم «‌عشق از معشوق اول سرزند »
اعلام عشق و علاقه دوستي قبلا از طرف خداوند و اولياء او ابراز گرديده است و به مراحله عمل هم رسيده اگر كمي در اين موضوع فكر كنيم با تمام وجود آن را احساس مي كنيم كه «ان الله يحب التوابين»
يعني : خدواند گنهكاران را كه اظهار ندامت مي كنند و در مسير برگشت به سوي طاعت بندگي هستند را هم دوست دارد.
و اما امام «‌عليه السلام »‌چگونه به ما علاقه دارد . اين مطلبي است كه نياز به توضيح تفسير طولاني دارد كه امام صادق «‌عليه السلام » فرمودند : دوست دارم اصحابم را تنبيه كنم تا در دين فهم عميق حاصل كند .
نحوه دوستي اهلبيت دوستي انساني خردمند آگاه بصير و كامل به تمام معني است كه هم در قالب گفتار و هم در قالب فرامين خرد مندانه و هم در قالب عمل حكيمانه اهلبيت كه حتي جان خويش را فدا كرده اند مي بينم, كه امام حسين «‌عليه السلام » فرمودند : « من قيام كرده ام تاسيره جدم رسول الله را زنده كنم ».جهت اطلاع بيشتر منابع زير معرفي مي گردد .
1.حماسه حسيني , استاد شهيد مطهري
2.تولي و تبري , عباسعلي اختري
3.ثواب الاعمال و عقاب الاعمال
4.جاذبه و دافعه علي «‌عليه السلام » , استاد شهيد مطهري « ره »
www. eporsesh.com

نظرات کاربران