چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

فرزندان امام حسن (عليه السلام) و امام حسين (عليه السلام)را نام ببريد.

پاسخ :
مورخان و محدثان اسلامي در مورد فرزندان امام حسن مجتبي(عليه السلام) مختلف سخن گفته اند. در اين جا، تنها به بيان شيخ مفيد در كتاب ارشاد بسنده مي كنيم . ايشان مي فرمايد: امام مجتبي (عليه السلام) پانزده فرزند داشتند به اسامي زير:
ـ زيد بن حسن و دو خواهرش (ام الحسن و ام الحسين ).
ـ حسن بن حسن (حسن مثنّي ).
ـ عمر بن الحسن و دو برادرش (قاسم و عبداله ).
ـ عبدالرحمن بن حسن .
ـ حسين اثرم ، طلحه و فاطمه .
ـ و چهار دختر به نام هاي : ام عبداله ، فاطمه ، ام سلمه و رقيه .(1)
فرزندان امام حسين (عليه السلام)
1 حضرت امام سجّاد(عليه السلام) ، امام چهارم شيعيان
2 حضرت علي اكبر(عليه السلام)
3 عبداله بن حسين (علي اصغرعليه السلام )
4 جعفر بن حسين كه از او نسلي باقي نماند.
5 سكينه دختر امام حسين (عليه السلام)
6 فاطمه بنت الحسين(عليه السلام)
7 در رياض الاءحزان ، ص 146 تأليف محمد حسن قزويني ، به نقل از بعضي تأليفات اصحاب آمده كه حضرت دختري داشته است به نام فاطمه صغري ، كه در شام خواب پدر ديد و بعد از بيدار شدن بهانهء پدر گرفت . بانوان حرم از گريهء او گريه كردند و يزيد با شنيدن صداي شيون بانوان و كودكان از خواب بيدار شد و پس از اطلاع از جريان دستور داد سر مقدس اباعبداله (عليه السلام) را در ميان طَبَقي گذاشته ، براي آن طفل فرستادند. بالاخره اين طفل آن قدر گريه كرد كه بي هوش شد و ديگر هوش نيامد و جان به جانان داد. هر چند در رياحين الشريعة، ج 3 ص 3ـ 9 تأليف ذبيح اللّه محلاتي ، اين طفل صغير و خردسال به نام رقيه بن الحسين (عليه السلام) ذكر شده است .
ممكن است امام فرزندان ديگري داشته باشد كه ما اطلاع نداريم .
پي نوشت:
1.محدث قمي ، منتهي الاءمال ، ج 1 ص 175
www. eporsesh.com