چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

چه موقع دعا كنيم؟

پاسخ :
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
اغتَنِموا الدُّعاءَ عند الرِّقَّةِ فإنَّها رحمةٌ ؛
دعـا كـردن را در هنگام رقّت قـلب غنيمت شمريد ، كه رقّت قلب ، رحمت است .
الدعوات : 30 / 60

*******
امام صادق عليه‏السلام :
إذا رَقَّ أحدُكُم فَليَدعُ ، فإنَّ القلبَ لا يَرِقُّ حَتّى يَخلُصَ ؛
هر زمان كه به يكى از شما رقّت قلب دست داد ، دعا كند ؛ زيرا قلب تا خالص و پاك نشود رقّت نمى‏يابد .
الكافي : 2 / 477 / 5

*******
امام صادق عليه‏السلام :
ثلاثةُ أوقاتٍ لا يُحجَبُ فيها الدُّعاءُ عن اللّه : في أثَرِ المكتوبهِ ، وعند نُزُولِ القَطْرِ ، وظُهورِ آيةٍ معجزةٍ للّه‏ِ في أرضِهِ ؛
در سه زمان دعا از خداوند پوشيده نمى‏ماند: بعد از اداى فريضه ، به هنگام بارش باران و هنگام پديدار شدن نشانه‏اى از اعجاز خدا در زمين (مثل خورشيد گرفتگى و ...) .
بحار الأنوار : 85 / 321 / 8