چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

در مراسم عزاداري افراد عريان شده و هروله مي‏كنند. آيا اين كار به نظر حضرت آيت الله العظمي خامنه اي(مد ظله العالي) درست است يا خير؟ همچنين در مراسم مولودي و عروسي‏ها كف زدن چه حكمي دارد؟

پاسخ :
عزاداري به همان نحوي كه مردم متعهد و متدين به مذهب شيعه انجام مي‏دهند، به طوري كه موجب وهن مذهب هم نشود اشكال ندارد. (پرسش تلفني از بخش استفتائات دفتر مقام معظم رهبري)
كف زدن به نحو متعارف اگر مفسده‏اي بر آن مترتب نشود اشكال ندارد. به طور كلي كف زدن في نفسه به نحو متعارف در جشن‏ها و اعياد يا براي تشويق و تأييد و مانند آن اشكال ندارد، ولي بهتر است فضاي مجالس ديني
به خصوص مراسمي كه در مساجد و حسينيه‏ها و نمازخانه‏ها برگزار مي‏شود با ذكر صلوات و تكبير معطر شود تا انسان به ثواب آنها برسد. (اجوبة الاستفتائات مقام معظم رهبري، استفتائات 95 – 94)