چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

در حسينيه‏ها و مساجد بيشتر مناطق به‌خصوص روستاها مراسم شبيه‏خوانى (1) به اعتبار اينکه از سنتهاى قديمى است برگزار مى‏شود که گاهى اثر مثبتى در نفوس مردم دارد، اين مراسم چه حکمى دارند؟

پاسخ :
اگر مراسم شبيه‏خوانى مشتمل بر امور دروغ و باطل نباشند و مستلزم مفسده هم نباشند و با توجه به مقتضيات زمان باعث وهن مذهب حق هم نشوند، اشکال ندارند، ولى در عين حال بهتر است که به جاى آنها، مجالس وعظ و ارشاد و ذکر مصائب حسينى و مرثيه خوانى بر پا شود.
پي نوشت:
1. شبيه خوانى: نمايش وقايع حادثه کربلا است که به‌صورت سنتى در يک مکان ثابت و يا در حال حرکت در مسيرهاى عزادارى حسينى انجام مى‌شود.
اجوبه الاستفتائات مقام معظم رهبري(مدظله الالي)، احكام عزاداري