چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

شخصي در ازاي بدهي خود به من يک چک به مبلغ 60 ميلين تومان داده است که برگشت خورده است و تاريخ هاي آن قابل طرح کيفري شکايت ميباشد ولي ظاهرا آن شخص چک را در ازاي ضمانت از شخص ديگري دريافت کرده بوده که در متن چک جز حامل چيز ديگري ننوشته اند ولي شماره چک در قراردادي بين صادر کننده و کسي که به من داده قيد شده است چگونه ميتوانم اقدام کنم؟

پاسخ :
بر اساس بند ( د ) مادۀ (13) قانون صدور چک { اصلاحي مصوب 1382} هرگاه بدون قيد در متن چک ثابت شود که وصول وجه آن منوط به تحقّق شرطي بوده يا چک بابت تضمين انجام معامله يا تعهّدي است ، چک قابل تعقيب کيفري نيست . بر اين اساس در صورتي که چک مورد اشاره بابت تضمين صادر شده باشد ، صرفا با أخذ گواهي عدم پرداخت از بانک مربوط ميتوان موضوع را از حيث حقوقي و استيفاء طلب مورد پيگيري قرار داد .
ضمنا نمونه دادخواست قابل ويرايش و مدوّن مطالبۀ وجه چک در بخش معاضدت حقوقي > نحوه تنطيم دادخواست > دادخواست هاي مدني > مطالبۀ وجه چک ، درسايت www.hvm.ir موجود است و شما مي توانيد با تکميل آن موضوع را در دادگاه مطرح و پيگيري نماييد .
www.hvm.ir