چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

با توجه به تبصره 4 ماده 3 قانون تعاريف محدوده و حريم شهر و روستا و شهرک و نحوه تعيين آنها مصوب 14/10/1384مجلس شوراي اسلامي درآمد حاصل از ساخت و سازها و عوارض در روستاهاي محصور در حريم شهرها اعم از روستاهاي داراي طرح هادي و فاقد طرح هادي در زمره درآمدهاي دهياري روستا به حساب آمده است . آيا در اين گروه از روستاها وظيفه نظارت و کنترل بر ساخت و سازها و صدور مجوزهاي ساختماني نيز از جمله وظائف دهياري روستا قرار خواهد داشت ؟

پاسخ :

1- وفق ماده (3) قانون مورد اشاره مصوب 1384 ، دهياريها كنتر و نظارت بر احداث هرگونه ساخت و ساز در داخل محدوده روستا را بر عهده دارند و از طرف ديگر مستفاد از تبصره هاي (1) و (2) ماده (3) مورد اشاره ، روستاهاي واقع در حريم شهر تا زمانيكه به عنوان منطقه يا ناحيه اي از شهر محسوب نشده اند كماكان به عنوان يك روستا ، مستقل بوده و شهرداري مجاور حق دخالت در ساخت و ساز و ساير امور روستا را ندارد .
2- با توجه به ماده (4) اساسنامه بنياد مسكن انقلاب اسلامي مصوب 1366 و تبصره هاي ذيل آن و همچنين تصريح ماده (4) قانون ساماندهي و حمايت از توليد و عرضه مسكن مصوب 25/2/1387 بعنوان آخرين متن قانوني حاكم در زمينه مورد سئوال ، به نظر مي رسد وظيفه صدور مجوز ، طراحي و تفكيك اراضي واقع در محدوده روستاها جهت ساخت مسكن و بالتبع نظارت بر آن از وظايف بنياد مسكن انقلاب اسلامي است و وظيفه نظارتي دهيار نيز مي تواند در عرض وظايف بنياد مسكن قلمداد شود.
www.hvm.ir