چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

آيا استفاده از دوش، پيش وپس از شنا کمکي به پيشگيري از بيماريها مي کند؟

پاسخ :
پاسخ از دکتر حسين طباطبايي، متخصص پوست و مو
در افرادي که بيماري واقعي قارچي يا باکتريايي پوست دارند، استفاده از دوش به تنهايي از آلوده شدن آب استخر جلوگيري نمي کند، ولي در افراد سالم که مشکلي از نظر ظاهر پوست ندارند، دوش گرفتن با آب و صابون معمولي پيش از ورود به استخر عفونت هاي معمولي روزمره را که به پوست وارد مي شود به خصوص در مناطقي از پوست که تعريق بالايي دارند (مثل زير بغل، کشاله ران و انگشتان پا) سبب استريل شدن پوست از عفونتهاي غيربيماريزا که بطور معمول روي پوست زندگي مي کنند، مي شود. همچنين دوش گرفتن پس از پايان شنا در استخرهاي عمومي در بسياري از موارد (بخصوص در افراد بالغ و سالم) احتمال ايجاد عفونت هاي احتمالي منتقله از استخرها را از بين مي برد؛ بنابراين آموزش همگان به استفاده از آب و شامپو و صابون پس از پايان استفاده از استخر ضروري است.
منبع: ماه نامه زندگي ايده آل، شماره 43.