چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

دختر شانزده ‌ساله‌اي دارم كه در كلاس اول دبيرستان مشغول به تحصيل است. تا به حال اجازه نداده‌ام او در اردوهاي تفريحي آموزشي شركت كند و هميشه نگران مشكلات بهداشتي جسمي و رفتاري‌اش بوده‌ام، ولي امسال او خيلي اصراردارد دراين اردوها شركت كند. نمي‌دانم آيا تصميمات قبلي من درست بوده يا بايد آنها را تغيير بدهم؟

پاسخ :
مادرارجمند اين مسأله كه به فرزند خود توجه داريد و مسؤوليت خود را به نحو احسن انجام مي‌دهيد، قابل تقدير است، ولي بايد بپذيريد كه فرزند شما در شرايطي از شما جدا خواهد شد، حال چه براي ادامة تحصيل و چه براي ازدواج و شرايطي مثل اردوهاي آموزشي و... ؛ اردو مي‌تواند تجربه‌اي براي شما و فرزندتان باشد. درعين‌حال بايد به فرزندتان هم مستقل شدن را بياموزيد. او بايد اعتماد به نفس لازم را بدست آورد و درصورت عدم حضور شما درمقابل خطرهاي احتمالي، از خود مراقبت كند. ازطرف ديگر، اردو به فرزندتان اين امكان را مي‌دهد كه ياد بگيرد درمحيط‌هاي جمعي زندگي كند و بفهمد كه آنجا مثل خانه نيست كه والدين، تابع خواسته‌هاي اوباشند، بلكه او بايد در خواسته و نيازهايش اعتدال ايجاد كند تا جمع، او را بپذيرند. پس با اطمينان ازنظارت خوب مسؤولان آموزشي بر محيط اردو، به او اجازه دهيد زندگي را تجربه كند.