چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

پسر شش‌ساله‌اي دارم كه خيلي به برنامه‌هاي تلويزيون علاقه دارد و برايش فرق نمي‌كند چه برنامه‌اي باشد (علمي، كودك، فيلم، سريال و...) نمي‌دانم آيا اين عادت در آينده روي او تأثير بدي ندارد، درمقابل اين عادتش چگونه رفتار كنم؟

پاسخ :
مادر خوب، تماشاي زياد تلويزيون، علاوه بر ايجاد كم‌تحرّكي و سستي و گاهي چاقي، خلاقيت كودك را كاهش مي‌دهد، زيرا برنامه‌هاي تلويزيوني، موضوعات فكري او را مشخص مي‌كند و نمي‌گذارد كودك، موضوعات ديگري براي خود ايجاد كند. پس به او اجازه بدهيد در ساعات محدود، برنامه‌هاي مخصوص سن خود را تماشا كند و در بقيه‌ي ساعات، تلويزيون را خاموش كرده و سرگرمي‌هاي جذاب‌تري براي او فراهم كنيد. يكي از بهترين كارها ازجهت تربيتي، بردن كودك در طبيعت است تا حواس پنج‌گانه‌اش تقويت شود. او را در گروه همسال قرار دهيد تا روابط اجتماعي را ياد بگيرد. براي او برنامه‌ي روزانه‌اي فراهم كنيد تا كمتر مشغول تماشاي تلويزيون شود.