چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

دختري 6 ساله دارم که انگشت خود را مي مکد. مي‌خواستم بدانم عوارض آن چيست؟

پاسخ :
به طور کلي دندانپزشکان تا پنج سالگي به اين موضوع اهميت نمي‌دهند زيرا احتمال برطرف شدن خود‌به‌خود آن تا اين سن وجود دارد. در صورتي که عادت مکيدن انگشت تا بعد از شش سالگي ادامه پيدا کند، عوارضي به وجود خواهد آمد. در صورت ادامه مکيدن انگشت تا بعد از شش سالگي، مي‌توان از روش‌هايي استفاده کرد مانند باندپيچي و بستن انگشتان و آلوده کردن انگشت به مايع بسيار تلخ و يا فلفل، وادار کردن کودک به پوشيدن دستکش براي يادآوري. البته اين روش‌ها وقتي موثر است که خود کودک پيش از آن به اين نتيجه رسيده باشد که عادت را قطع کند. گاهي دندانپزشکان استفاده از پلاک‌هاي يادآوري را توصيه مي‌کنند. عصباني شدن نيز ممکن است عکس‌العمل ناخوشايندي را به وجود آورد که بر ميزان اضطراب کودک مي‌افزايد.
www.salamat.com