چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

پسرم کلاس دوم ابتدايي است و آن‌قدر ترسو و خجالتي است که معلمش دايم ما را مي‌خواهد. درسش را بلد است اما مي‌گويد نمي‌توانم جلوي بچه‌هاي کلاس حرف بزنم. لطفا مرا راهنمايي کنيد؟

پاسخ :
وقتي يک رفتار را بيماري تلقي مي‌کنيم و براي آن نزد روان‌پزشک مي‌رويم که رفتار علامت‌دار باشد و در کار و زندگي ما اختلال ايجاد کند. اگر فرزند شما علامت‌هايي دارد مانند لرزش صدا، تپش قلب که گاهي سرخ مي‌شود و عرق مي‌کند، يا اگر به او براي مثال بگوييد فلان شعر را در جمعي بخوان، يک حالت ترس از جمع دارد، به خوبي قابل درمان است. البته ما اختلالات شخصيتي اين چنيني داريم اما درباره کودک شما بايد اقداماتي که عرض مي‌کنم، انجام شود. او را به فعاليت‌هاي خارج از مدرسه و فوق برنامه بفرستيد، مانند کلاس‌هاي ورزشي يا موسيقي و شعرخواني. فرزند شما تا وقتي كه مجبور نشود در جمع قرار بگيرد و آن‌قدر تمرين کند تا ترسش کاسته شود، بهبود نمي‌يابد. پس گروه‌درماني را فراموش نکنيد. علاوه بر اين حس رقابت و انجام کارهاي رقابتي و مسابقه‌اي را ايجاد کنيد تا انگيزه او براي شرکت در جمع زياد شود. اگر موارد علامت جسمي شديد باشد و اضطراب و ترس در جمع و ساير علامت‌هايي که ذکر کردم را به همراه بياورد، مي‌توانيم با دارو براي مدت کوتاه آرامش او را برگردانيم و با قرار گرفتن در گروه و تمرين مقابله با ترس او را درمان کنيم.
www.salamat.com