چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

درباره پيلينگ پوست مرا راهنمايي کنيد. آيا پزشکان اجازه پيلينگ با مواد شيميايي يا غيره را مي‌دهند يا عوارض دارد؟

پاسخ :
پيلينگ پوست تکنيکي است که براي بهبود وضعيت پوست انجام مي‌شود. محلول شيميايي به کار رفته موجب جداسازي و پوسته‌ريزي پوست شده و اجازه توليد پوست جديد را مي‌دهد. پوست جديد صاف‌تر و با چروک کمتري نسبت به پوست قديمي است. به علاوه ممکن است روشن‌تر نيز بشود. اين عمل براي برطرف کردن چين و چروک‌هاي ظريف به خصوص اطراف چشم و دهان، برطرف کردن اسکارهاي خفيف آکنه و حتي درمان آکنه‌هاي شديد، تغييرات رنگدانه‌اي پوست مانند لکه‌هاي پوستي انجام مي‌شود. محلول‌هاي شيميايي مانند گليکوليک اسيد، تري‌کلرواستيک اسيد، سالسيليک اسيد و... هستند. از نظر عوارض در برخي تيپ‌هاي پوستي، خطر تغييرات رنگدانه‌اي موقت يا دايم وجود دارد. قرمزي پوست بسته به نوع پيلينگ ممکن است براي ماه‌ها باقي بماند که البته قابل درمان است ولي خطر باقي ماندن اسکار يا جاي زخم بعد از پيلينگ وجود دارد که البته نادر است.
بنابراين اکيدا توصيه دارم پوست خود را در اختيار متخصصان باتجربه‌اي قرار دهيد که بتوانند اوضاع را بهتر کنند نه بدتر. آرايشگاه‌هايي که با افراد غيرمجرب اين عمل را انجام مي‌دهند، در موقع بروز مشکل کمکي نخواهند کرد. پيش از انجام پيلينگ بايد تاريخچه بيماري چون سابقه تبخال، درمان با اشعه ايکس، پرتودرماني روي صورت و وجود اسکار غيرعادي بررسي شود.
www.salamat.com