چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

ناخن‌هايم حالت ورقه‌ورقه شدن پيدا کرده است. نه دارو مي‌خورم و نه بيماري دارم فقط سه ماه پيش زايمان دوم داشتم. علت چيست؟

پاسخ :
اونيکوشيزيا يا ورقه شدن عرضي لبه‌ها و کناره ناخن‌ها مي‌تواند در دست و پا به خصوص در نوزادان به وجود آيد که ممکن است حتي موجب تغيير رنگ ناخن‌ها هم شود. اين مساله به ندرت با بيماري‌هاي سيستميک ديگر همراه است. بررسي ميکروسکوپ الکتروني نشان داده که غوطه‌ور کردن دست‌ها در آب و به خصوص مواد قليايي (مانند شستشوکننده‌ها) به مدت طولاني و مکرر ممکن است يکي از علل ورقه ورقه شدن و يا ترک لبه آزاد ناخن‌ها باشد. سعي در استفاده از دستکش در هنگام کار و شستشو و نيز مصرف چرب‌کننده‌ها و نرم‌کننده‌ها به‌عنوان محافظت از تاثير عوامل ياد شده موجب کمک به بهبود ناخن است.
www.salamat.com

نظرات کاربران