چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

47 سال دارم و صاحب 3 فرزند هستم. از دو سال پيش خون‌ريزي ماهانه‌ام شديد شده و هر ماه بر شدت آن افزوده مي‌شود. درمان با ترکيبات آهن جبران کم‌خوني‌ام را نمي‌کند. پزشکم معتقد است که بايد به دليل بزرگي رحم و بي‌فايده بودن درمان دارويي، هيسترکتومي شوم. اگر رحم مرا بردارند چه عوارضي در بر دارد؟

پاسخ :
برداشتن رحم يکي از شايع‌ترين عمل‌هايي است که به‌طور معمول به‌دنبال خون‌ريزي زياد، دردهاي لگني ناشي از آندومتريوزيس، عفونت‌ها، چسبندگي‌ها و سرطان‌ها انجام مي‌شود. نگران نباشيد، اين جراحي در همه کشورها شايع است. در آمريکا سالانه 600 هزار نفر تحت هيسترکتومي قرار مي‌گيرند که 70 درصد آنها از طريق باز کردن شکم و بقيه از راه لاپاراسکوپي و يا از راه واژن انجام مي‌گيرد. نگراني شما اغلب به دليل اختلالات هورموني است. بايد متذکر شوم که چون تخمدان‌هاي شما را برنمي‌دارند، سطح هورمون‌هاي شما مانند افراد ديگر گروه سني‌تان است و گرگرفتگي بدن و خشکي واژن، خشکي پوست و پوکي استخوان يا تغييرات خلق و خوي که وابسته به هورمون زنانه (استروژن) است، پيش نخواهد آمد. رحم، وظيفه نگهداري جنين را دارد و شما با توجه به اينکه فرزند هم داريد، نگراني‌تان بي‌مورد است.
www.salamat.com