چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

خانمي 70 ساله هستم که چندين ضايعه حدوداً گرد به اندازه سکه کوچک روي دست ها و روي ناحيه نشيمن گاهم ايجاد شده بارها و بارها براي درمان مراجعه کرده ام ولي نتيجه نداشته است لطفا مرا راهنمايي کنيد.

پاسخ :
با توجه به اينکه درمان هاي مختلف انجام داده ايد و حتما بررسي هاي لازم از نظر بيماري هايي مثل قارچ براي شما انجام شده است، به نظر مي رسد که دچار اگزماي سکه اي شده باشيد. اگزماي سکه اي يک بيمار شايع با علت ناشناخته است که عمدتا در ميانسالي و دوران کهولت ايجاد مي شود. اين ضايعه مشخصا يک پلاک سکه اي شکل و قرمز دارد که قطر متوسط آن حدود 1 تا 5 سانتيمتر است. در اين ضايعه خارش و خاراندن غالبا به صورت عادت در مي آيد که در اين صورت اصطلاح نورودرماتيت سکه اي مورد استفاده قرار مي گيرد. ممکن است به واسطه عفونت ناشي از خاراندن اين پلاک ها ضخيم شده و ضايعات تاولي ريز در آن ظاهر مي شود. اين بيماري در زمستان بدتر مي شود و پشت دست شايع تر ين محل درگيري است. روي ساعد و ساق، پهلوها و ناحيه باسن هم نقاطي هستند که درگير مي شود. سير بيماري معمولا مزمن است و تمام تلاش هاي درماني در برخي از موراد بي نتيجه مي ماند. در بسياري از موارد بيماري بعد از چند ماه غير فعال مي شود ولي پس از مدتي عود مي کند.
منبع: ماهنامه دنياي سلامت 54