چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

پشت کامپيوتر نشستن و کارمند ثابت بودن براي هشت ساعت مداوم چه ضررهايي به من مي‌رساند و چگونه بايد با مشکلات ناشي از کار مقابله کنم؟

پاسخ :
مطالعات زيادي نشان داده که اختلالات اسکلتي- عضلاني و اختلالات ناحيه پشت و بازو در ميان استفاده کنندگان کامپيوتر شايع است، بيش از 50 درصد از اپراتورهاي کامپيوتر در سال اول اشتغال خود دچار اين اختلالات مي‌شوند. تقريبا يک سوم آنها از اختلالات ناحيه گردن و شانه و يک چهارم آنها از اختلالات ناحيه دست و بازو شکايت دارند. اگر شما زمان زيادي را در منزل و يا محل کار با کامپيوتر کار مي‌کنيد، با رعايت نکات ساده‌اي مي‌توانيد تا حدودي مشکلات خود را کاهش دهيد: همواره بدن خود را هنگام کار به صورت عمودي نگه‌داريد. از خم شدن روي صفحه کليد و يا مانيتور خودداري کنيد. مطمئن شويد که ماوس و ديگر ابزار و تجهيزات کامپيوتر در نزديکي و دسترس شماست. به طور منظم و هر از گاهي از پشت ميز کار بلند شده و قدم بزنيد و نرمش‌هاي کششي انجام دهيد. براي جلوگيري از ناراحتي چشم ناشي از خيره شدن به صفحه کامپيوتر، از عينک‌هاي محافظ چشم و يا صفحات محافظ روي صفحه کامپيوتر استفاده کنيد.
www.salamat.com