چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

لطفا درباره تخمدان‌هاي پلي‌کيستيک و راه تشخيص و درمان راهنمايي‌ام کنيد.

پاسخ :
اين مشکل بسيار شايعي در خانم‌ها است که به علت اختلالي در محور هورمون‌‌ها ايجاد مي‌شود. همان‌طور که مي‌دانيد، چرخه ارتباطي بسيار منظمي ميان مغز، غده هيپوفيز و تخمدان‌ها وجود دارد و دستور ترشح هورمون زنانه از تخمدان به دليل هورموني است که از هيپوفيز مي‌آيد (FSH) و آن هم به علت دستور هيپوتالاموس در مغز است. اگر اين محور دقيق کار نکند، شما در خون‌ريزي‌هاي ماهيانه‌تان اختلال داريد و تخمدان‌هايتان نارسا و درواقع به دنبال اين نقص هورموني تنبل مي‌شوند. تخمدان‌هاي پلي‌کيستيک يک طيف وسيع تظاهرات باليني دارند.
شايد شما خانمي باشيد با ظاهري معمولي يا فردي بسيار چاق با موهاي زايد بسيار و قاعدگي‌هاي هر شش ماه يک بار و مبتلا به نازايي. بنابراين بهتر است هر اختلال قاعدگي را جدي بگيريد و به متخصص زنان مراجعه کنيد. ما پس از بررسي‌ همه جانبه داروهايي که مي‌خوريد و تاريخچه بيماري‌هايتان، درمان مناسب را انتخاب مي‌کنيم. نگران نباشيد، دو حالت درماني داريم. اگر در حال حاضر تمايل به بچه‌دار شدن نداريد، برايتان قرص‌هاي جلوگيري تجويز مي‌کنيم تا سيکل قاعدگي‌تان طبيعي شود و تخمدان‌هاي تنبل استراحت کنند. اگر هم دوست داريد حامله شويد، داروي تحريک تخمک‌گذاري تجويز مي‌کنيم. البته بايد ابتدا بررسي شويد، شايد غدد ديگر يا هورمون‌هاي بدن موجب اين نقص شده باشند که بايد درمان شوند.
www.salamat.com