چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

لطفا درباره بيماري کرون توضيح دهيد. آيا درست است که اين بيماري احتمال دارد به سرطان منجر شود؟

پاسخ :
کرون بيماري با علت ناشناخته است که به نظر مي‌رسد عوامل ژنتيکي در پيدايش آن نقش دارد. در اين زمينه ژنتيک مساعد و عوامل محيطي مانند مواد غذايي و يا عوامل ميکروبي به تحريک سيسم ايمني فرد منجر شده که در نتيجه آن التهاب در نواحي گوناگون دستگاه گوارش و نواحي خارج از دستگاه گوارش مانند پوست، کبد، مفصل و چشم ايجاد مي‌شود. در دستگاه گوارش بيشترين محل ابتلا، انتهاي روده باريک و روده بزرگ است ولي هر قسمت دستگاه گوارش از دهان تا مقعد امکان ابتلا دارد و علايمي چون زخم دهاني، درد شکمي، انسداد روده، اسهال، شقاق مقعد، فيستول مقعدي و چسبندگي روده‌ها وجود دارد. بيماري طول کشنده و حتي مادام‌العمر است که شدت آن در افراد گوناگون متفاوت است. گاهي به سادگي تحت کنترل درمي‌آيد که گاهي شديد و پرعارضه و نيازمند داروها و اقدامات گوناگون براي کنترل آن است. براي تشخيص آن از روش‌هاي گوناگون شامل راديوگرافي، آندوسکوپي، کولونوسکپي، نمونه‌برداري و بررسي بافت‌شناسي و آزمايش خون استفاده مي‌شود. درمان‌‌هاي موجود در حال حاضر در تمام دنيا قادر به کنترل بيماري هستند و نه درمان قاطع و علاج کامل. اين درمان‌ها شامل سولفاسالازين و ترکيبات مشابه، آنتي‌بيوتيک‌ها، کورتون‌، داروهاي تضعيف‌کننده سيستم ايمني و داروهاي بيولوژيک و در صورت لزوم جراحي هستند. گرچه امکان ابتلا به سرطان زياد نيست ولي نسبت به افرادي که اين بيماري را ندارند، بيشتر است.
www.salamat.com