چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

آيا اين درست است که مي‌گويند خواب زياد مي‌تواند موجب چاقي شود؟

پاسخ :
به طور كلي، وزن يك فرد بالغ نتيجه تعادل بين انرژي دريافتي حاصل از خوردن مواد غذايي و انرژي مصرف شده در بدن او است. عوامل مختلفي مي‌توانند بر اين تعادل اثرگذار باشند كه برخي عوامل خارجي هستند نظير دماي محيط، ميزان فعاليت ورزشي، استرس و... . اما برخي عوامل، دروني هستند مثل شرايط فيزيولوژيك و هورموني، بيماري‌ها و آسيب‌هاي وارد شده به بدن و... در اين بين ساعات خواب در شبانه‌روز نيز يكي از عواملي است كه به دليل كاهش ميزان فعاليت روزانه، نياز به انرژي بدن را كاهش مي‌دهد. بنابراين، كاملاً مشخص است كه افرادي كه ساعات خواب و استراحت روزانه آنها بيشتر از 8 ساعت در روز است به دليل نياز كمتر به انرژي و داشتن الگوي ثابت صرف غذا (كالري) دچار اضافه وزن و چاقي خواهند شد.
www.salamat.com