چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

از آنجا كه مواد غذايي پروتئين‌دار براي حفظ سلامت بدن ضروري شناخته شده‌اند، آيا در دوران بلوغ خوردن اين دسته از مواد غذايي بيش از مقاطع ديگر سني توصيه مي‌شود؟

پاسخ :
همان طور كه مي‌دانيد در دوران بلوغ، بدن در حال ساختن بافت‌هاي مختلف و افزايش آنها است، تامين پروتئين كافي براي دستيابي به حداكثر رشد جسمي‌بسيار ضروري شناخته شده است. به اين صورت دريافت 45 تا 75 گرم پروتئين بسته به جنس، سن و وضعيت تغذيه‌اي در اين دوران ضروري مي‌باشد. البته بايد اين نكته را در نظر داشت كه ابتدا انرژي مورد نياز بدن تامين شود زيرا در غير اين صورت پروتئين دريافتي به مصرف توليد انرژي خواهد رسيد نه رشد بافت‌ها. اما نكته ديگري كه بايد به خاطر داشته باشيد، افزايش نياز به اين ماده مغذي در صورت انجام مرتب فعاليت‌هاي ورزشي است زيرا دريافت كم پروتئين موجب كاهش سرعت رشد مي‌شود. اما فراموش نكنيد كه زياده‌روي در مصرف مواد غذايي پروتئين‌دار، موجب بروز اختلالات متابوليكي، دفع كلسيم بدن و افزايش نياز به آب شده، به اين دليل بايد حد اعتدال را در مصرف منابع غذايي گياهي و حيواني رعايت كرد.
www.salamat.com

نظرات کاربران