چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

بعضي خانم‌هاي باردار بعد از زايمان دچار ترک شديد شکم و ران‌ها مي‌شوند. توصيه مي‌کنيد چه‌کار کنند؟

پاسخ :
ترک پوست به علت آسيب قسمت مياني پوست يا درم است. علت اصلي و واقعي آن به طور کامل مشخص نيست، اگرچه رشته‌هاي کلاژن پوست در آن درگير هستند. عده‌اي آن را به علت کشيدگي پوست يا به دليل فاکتور ژنتيک مطرح کرده‌اند ولي به هر تقدير ترک‌هاي پوست خيلي شايع‌اند و در بسياري از خانم‌هاي بالغ به خصوص طي حاملگي ديده مي‌شوند و يا در افراد ورزشکار در نواحي شانه‌ها و نقاطي که عضلات رشد بيشتري دارند، به وجود مي‌آيند. يکي ديگر از علل آن، استفاده بيش از حد از استروييدهاي خوراکي (کورتون) يا موضعي است، اگر مدت طولاني به نواحي متعدد پوست ماليده شوند. شايع‌ترين محل‌ها، شکم، ران، سينه‌ها و باسن و شانه‌ها و در واقع نواحي چين‌ها است. تشخيص آنها راحت است و از نظر درماني در موارد اوليه و التهابي که قرمز و ارغواني هستند، کرم‌هاي رتينوييد موضعي و ليزرهاي کم‌توان تا حدي کمک مي‌کنند. درمان‌هاي تجارتي ديگري به صورت پماد و کرم در بازار تبليغات هستند که اثرشان از نظر علمي اثبات نشده است.
www.salamat.com