چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

همسرم سال‌ها است سيگار مي‌کشد و البته من نيز گهگاهي سيگار مي‌کشيدم که به دنبال بارداري آن را ترک کردم. همسرم به تنگي نفس و سرفه مبتلا است و تحت درمان قرار دارد. آيا براي پيشگيري از مبتلا شدن فرزندمان لازم است کاري بکنم؟

پاسخ :
شما پدر و مادر عزيز، با سيگار کشيدن زمينه بروز انواع بيماري‌ها را در نسل بعد مهيا کرده‌ايد و اکنون نگران هستيد؟ من بارها گفته‌ام و مي‌گويم که سيگار بمب ساعتي است. به شما و پدر اين کودک مي‌گويم اگر مي‌خواهيد به او کمک کنيد، با سيگار خداحافظي کنيد. نوشته بوديد همسرتان تحت درمان است. آيا مي‌دانيد تجويز داروها اثر خوب و موثري روي درمان ايشان – که هنوز سيگار مي‌کشند – ندارد؟ شايد شما مراقب هستيد و در حضور کودک دود سيگار به راه نمي‌اندازيد اما آيا مي‌دانيد بعد از کشيدن سيگار تمام مواد سمي و مضر روي پوست صورت و اطراف لب شما باقي مي‌ماند و با بوسيدن بچه آن را به او هديه مي‌دهيد؟ بهترين پيشگيري براي حفظ نسج سالم و فضاي تهويه مطبوع هوا در ريه، پرهيز از سيگار است. مهم‌ترين عامل ايجاد بيماري‌هاي ريوي، سيگار است.
www.salamat.com