چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

پسري 7 ساله دارم که سوالاتي راجع به مسايل جنسي، از جمله راجع به نحوه به دنيا آمدن خواهر دوساله‌اش مي‌پرسد. نمي‌دانم در پاسخ به وي چه بگويم؟

پاسخ :
بايد دو نکته مهم را مدنظر قرار داد. مهم‌ترين فاکتور، صداقت در بيان کردن مسايل جنسي است و ديگري اطلاع از آنچه بچه‌ها کشف کرده‌اند و آگاهي از شيوه نگرش آنان به اين مسايل مثلا در مورد بچه‌هاي کوچک‌تر، اغلب آنها فکر مي‌کنند بچه‌ از طريق خوردن چيزي توسط مادر و سپس رشد آن اتفاق مي‌افتد. شيوه انتقال اطلاعات صحيح توسط والدين اين تصور غلط را اصلاح خواهد کرد. اغلب بچه‌ها اطلاعات جنسي را که توسط والدين به آنان داده مي‌شود، فراموش مي‌کنند ولي طي ساليان بعدي درک آنان از مسايل افزايش مي‌يابد و به ارايه آگاهي‌هاي درست عادت مي‌کنند. فهم اين مساله از سوي کودک که تولد بچه ربطي به خوردن مادر ندارد موجب آرامش خيال وي مي‌شود. اصل اساسي آموزش جنسي به کودکان و نوجوانان که بايد به آن توجه شود عبارت است از اکتفا کردن به جواب همان سوال و انباشته نکردن ذهن کودک از مسايل غيرضروري؛ همچنين بايد زماني براي آموزش مسايل جنسي به کودک در نظر گرفته شود که خودش هر سوالي را خواست، بپرسد.
www.salamat.com