چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

آيا افسردگي پس از زايمان با غم خاصي که در اين دوران به آدم دست مي‌دهد يکسان است؟ آيا اين مشکل حتما بايد درمان شود؟

پاسخ :
افسرد‌گي پس از زايمان مانند افسرد‌گي‌هاي ديگر است. منتها مساله‌اي به نام غم پس از زايمان وجود دارد که در 70 درصد افراد پس از زايمان ديده مي‌شود و علت آن شايد به دليل تغييرات هورموني در حين و يا بعد از زايمان باشد. گاهي جدا شدن اين موجود از مادر پس از زايمان، موجب افسرد‌گي در مادر مي‌شود که بعد از زايمان، حوصله اطرافيان را ندارد و به نوزاد توجه نمي‌کند. مادر احساس مي‌کند که نوزاد، مزاحم زندگي‌اش است و يا ممکن است رابطه او و همسرش، به دليل آمدن بچه، کم‌رنگ شود. اين حالات اغلب دوره کوتاهي است (حدود يک تا دو هفته) که با کمي‌مراعات اطرافيان و ايجاد جو آرامش براي مادر بهبود مي‌يابد.
اما مواقعي است که فرد حالات بسيار شديدي مانند بي‌خوابي، پرخاشگري، اضطراب و بي‌قراري از خود بروز مي‌دهد و يا افکار صدمه زدن به خود و يا بچه را در سر دارد، دايم گريه مي‌کند و اشتها به غذا ندارد.اين افراد جدا از ابتلا به افسرد‌گي‌هاي پس از زايمان، دچار اختلال خلقي دوقطبي نيز هستند. به‌طور کلي درمان اين بيماران با مشکل مواجه نمي‌شود و با يک دوره درماني کوتاه، بيمار بهبود مي‌يابد.
www.salamat.com