چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

خانم‌ 60 ساله‌اي هستم که چند خط نسبتا عميق روي لب بالا دارم. براي برطرف شدن اين خطوط، چه روشي پيشنهاد مي‌کنيد؟

پاسخ :
ديدن خطوط چين و چروک روي صورت در آينه براي همه ما منظره غم‌انگيزي است. بيشتر ما حساسيت ويژه‌اي نسبت به پوست خود به خصوص پوست صورت داريم. با وجود همه مراقبت‌ها و روش‌هايي که براي جلوگيري از بروز چين و چروک‌ در پوست وجود دارد، پيري فرآيند ناگريزي است. درباره مشکل شما در صورتي که کل صورت دچار پيري است، ابتدا به کمک روش‌هاي جراحي و يا ليزرهاي مخصوص و يا راديوکوئنسي، فرآيند جوان‌سازي روي کل پوست انجام شده و سپس براي پرکردن خطوط ذکر شده از ترکيبات پر کننده و يا تزريق فيبروبلاست بايد استفاده شود که در زير شرح مختصري از روش‌هاي جديد جوان‌سازي مطرح مي‌شود.
الف) تزريق سلول‌هاي فيبروبلاست: اين روش که به آن سلول درماني گفته مي‌شود، با کمک فناوري جديدي انجام مي‌شود که اساس آن جايگزيني سلول‌هاي دچار اختلال عملکرد با سلول‌هاي سالم است. اين سلول‌ها پس از ورود به بدن، تمايز يافته و به سلول‌هاي اختصاصي همان بافت تبديل مي‌شوند. از اين خاصيت در درمان چين و چروک صورت استفاده مي‌شود. در اين روش ابتدا قسمت کوچکي از پوست پشت گوش يا بيني حدود 3 تا4 ميلي‌متر مربع را پس از بي‌حسي برداشته و به محيط کشت اختصاصي انتقال مي‌دهيم. در اين مرحله سلول‌هاي فيبروبلاست‌ها استخراج و تحريک‌ به تکثير مي‌شوند. سپس سه تزريق با فواصل دو هفته‌اي انجام مي‌شود. سلول‌هاي بنيادي تزريق شده شروع به توليد کلاژن مي‌کنند که ماده اصلي پوست است و مي‌تواند چروک‌ها را برطرف کند و ظاهر جديدي به چهره شما بدهد.
ب) راديوفرکوئنسي: راديوفرکوئنسي روش مطمئن و اثربخش و غيرتهاجمي در رفع چين و چروک صورت و بازگرداندن جواني و قوام طبيعي به پوست و رفع چاقي‌‌هاي موضعي بدن است. روش راديوفرکوئنسي، جوان‌سازي را در تمام مناطق صورت، گردن و غبغب به طور يکنواخت انجام مي‌دهد، پس بهتر است پيش از انجام هر کار ديگر ابتدا به وسيله‌ اين دستگاه سن پوستي فرد کاهش يابد، سپس مي‌توان در صورت لزوم در مناطق مورد نياز تزريق بوتاکس يا ژن انجام داد. در حين درمان، گرماي کنترل شده به لايه داخلي پوست بدون صدمه به لايه‌هاي رويي و اپيدرم داده مي‌شد که سبب مي‌شود کلاژن‌سازي در پوست فرد تحريک شده و گردش خون منطقه افزايش يابد. تعداد جلسات مورد نياز براي صورت، چهار دوره درمان با فواصل سه تا چهار هفته است و براي افراد بالاي 45 سال هر شش ماه به صورت نگه‌دارنده تکرار مي‌شود.
www.salamat.com