چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

آيا سفر کردن با هواپيما در ماه نهم بارداري خطر دارد؟

پاسخ :
براي خانمي باردار که از همه نظر سالم است و فشارخون طبيعي و ديگر فاکتورهاي سلامت را دارد و حتي در ضمن 9 ماه بارداري نيز هيچ مشکلي مبني بر خون‌ريزي، افت يا افزايش فشارخون و غيره نداشته است، خود پرواز هيچ خطري ندارد ولي ما اغلب توصيه مي‌کنيم حتي آنها نيز صرف‌نظر کنند و از هرگونه سفري بپرهيزند و دليل ما نيز احتمال زايمان در حين سفر است. از آنجا که امکان زايمان وجود دارد، کليه خطوط هوايي و پزشکان نيز صلاح مي‌بينند مانع پرواز شوند.
بعد از هفته 36 حاملگي معادل ماه هشتم، اغلب اين ممنوعيت وجود دارد. به هر حال اگر افراد سابقه مواردي مانند خطر زايمان زودرس، بي‌کفايتي‌ دهانه رحم و سابقه سقط را نيز تجربه کرده‌ باشند يا مشکلاتي مانند کم‌خوني شديد، بيماري قند يا نارسا بودن را داشته باشند بايد مورد توجه بيشتري قرار بگيرند و به طور جدي توصيه‌هاي پزشک خود را براي حفظ سلامت جنين و خود به کار ببندند و بي‌جهت خطر نکنند تا زايمان خوبي را تجربه کنند.
www.salamat.com