چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

به علت بيماري آرتريت روماتوئيد بايد پردنيزون مصرف کنم. پزشکم مي‌گويد موهاي زايد صورتم به اين علت است. شما چه توصيه‌اي مي‌کنيد؟

پاسخ :
داروهاي کورتيکواستروئيد مانند پردنيزون که براي درمان ناراحتي‌هاي التهابي مانند آرتريت روماتوئيد مصرف مي‌شوند ممکن است به عنوان عارضه‌اي جانبي سبب رويش موهاي زايد شوند. اين مشکل به خصوص بيشتر موقعي که براي مدت طولاني دارو مصرف شود، اتفاق مي‌افتد. داروهاي ديگري که به صورت خوراکي مصرف شده و سبب رويش موهاي زايد مي‌شوند شامل ماينوکسيديل (براي درمان فشارخون بالا)، سيکلوسپورين (از داروهاي سرکوب‌گر ايمني)، ديازوکسايد (براي درمان فشارخون بالا) و... هستند. همچنين وقتي که داروهايي با خصوصيات هورمون‌هاي مردانه به مقادير کافي به وسيله زنان به کار روند ممکن است موهاي زايد روي صورت ظاهر شوند. مقدار داروها خيلي مهم است. درمان بعضي از اختلالات خفيف خاص زنان در ارتباط با فقدان تعادل هورموني و يا کمبود آنها، به مقادير کم هورمون‌هاي مردانه احتياج است که با خطر بالاي رشد موهاي زايد صورت و ديگر علايم مردانگي مانند کلفت شدن صدا و ريزش طرح طاسي‌مردانه روي سر همراه هستند. اگرچه شايد ماه‌ها وقت لازم باشد ولي به طور طبيعي رشد موهاي زايد ناشي از مصرف داروها با قطع مصرف آنها قابل برگشت است. درباره سوال شما، از آنجا که مصرف دارو را بايد ادامه دهيد و زمان قطع آن نامشخص است، بايد از روش‌هاي برطرف‌کردن موهاي زايد استفاده کنيد.
www.salamat.com

نظرات کاربران