چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

صبح که از خواب بيدار مي‌شوم، دهانم خون‌آلود است. جرم‌گيري کرده‌ام ولي بي‌فايده بوده است. چه کنم؟

پاسخ :
خون‌آلود بودن دهان مي‌تواند به دلايل متعدد اتفاق بيفتد اما دو علت عمده و مهم دارد بيماري‌هاي لثه است. اولين علت، درست است که عامل اصلي بيماري‌هاي لثه جرم و پلاک ميکروبي است اما لزوما جرم‌گيري سبب کنترل و درمان بيماري نمي‌گردد و در بعضي از موارد درمان‌هاي جراحي لثه ضرورت دارد. برخي بيماري‌هاي سيستميک و به خصوص بيماري‌هاي خوني و يا بيماري‌هايي که شخص از داروهاي رقيق کننده خون استفاده مي‌کنند، نيز مي‌تواند موجب خون‌ريزي لثه‌ها شود. با توجه به شيوع بسيار زياد بيماري‌هاي لثه احتمال اينکه افراد به بيماري پيشرفته لثه، دچار شوند بسيار بيشتر از ساير بيمار‌ها است بنابراين پيشنهاد مي‌کنم که براي اطمينان بيشتر و درمان صحيح و دقيق به متخصص جراحي لثه مراجعه کنيد.جراح لثه با معاينه دقيق و تجويز راديوگرافي و آزمايش‌هاي مربوط بيماري را تشخيص خواهد داد و اقدام به درمان و آموزش مراقبت از لثه‌ها و دندان‌ها مي‌کند.
www.salamat.com