چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

من 32 ساله هستم و براي سه بار که فاصله زماني ميان آنها يک ماه و نيم بود، تمام پا و دست‌ها و زيرچانه را ليزر کردم، چندان راضي نبودم. موهاي زير چانه خيلي بيشتر شده و موهاي دست و پا هم فقط در حدود 10 درصد کم شده است. آيا کم و زياد بودن فرکانس مي‌تواند تاثير داشته باشد؟ و براي از بين رفتن کامل موها چند جلسه و با چه فاصله زماني وقت بايد گذاشت؟ راهنمايي‌ام کنيد.

پاسخ :
ليزر يکي از مهم‌ترين روش‌هاي پايدار دفع موهاي ناخواسته به شمار مي‌رود و بيشتر بيماران معتقدند استفاده از ليزر در مقايسه با الکتروليز کم‌دردتر، سريع‌تر و مناسب‌تر است. معيارهاي بهبودي کلينيکي عبارت است از کاهش تعداد موها، رشد موهاي نازک‌تر، رشد کندتر موها، رشد موهاي روشن‌تر پس از درمان.
طول موج 700 تا 1000 نانومتر، اشعه ليزر به‌طور اختصاصي روي ملانين اثر مي‌گذارد. با مقايسه انواع ليزر ممکن است تفاوت‌هايي از نظر اثربخشي مشاهده ‌شود. تحقيقات نشان داده طول موج‌هاي بالا به همراه دوره تناوب زياد اشعه آثار موثرتري در تخريب فوليکول‌ها دارد. به کار بردن طول موج‌هاي پايين همراه با دوره تناوب کوتاه، بيشتر موجب تبديل موها به حالت کرکي و ظريف مي‌شود ولي در هر دو مورد کاهش محسوس تعداد موها ديده مي‌‌شود. رنگ موها و تيپ پوستي بيمار در استفاده از ليزر کاهش موهاي ناخواسته مهم‌ترين مساله است. بهترين نتيجه در افرادي مشاهده مي‌شود که پوست خيلي روشن و موهاي خيلي تيره داشته باشند. هر چه موها روشن‌تر و رنگ پوست تيره‌تر باشد، درمان مشکل‌تر خواهد شد. طول مدت فاز آناژن در مناطق گوناگون بدن متفاوت است و به فاکتورهايي از جمله علل رويش مو، سن، جنس، زمينه ژنتيکي فرد و هورمون‌ها بستگي دارد. بهترين پاسخ به ليزر در از ميان بردن موهاي ناحيه چانه ديده مي‌شود که احتمالا به دليل ضخيم بودن پوست اين ناحيه و وجود موهاي زبر و کوتاه بودن فاز آناژن آنها است. تعداد جلسات مورد نياز براي کسب نتيجه مطلوب به نوع پوست و فاکتورهاي متعددي که توضيح داديم، بستگي دارد. سرشت (زمينه ژنتيکي)، وضع تغذيه، تغييرات وزن، وضعيت متابوليک بدن و هورمون‌هاي آن در مشخصات مو موثر است. پيشگويي دقيق نتايج درمان به علت گوناگوني بيماران و تنوع فاکتورهاي موثر مشکل است و نمي‌توان نتيجه نهايي درمان را تضمين کرد. درباره شما به نظر مي‌رسد تعداد جلسات درماني ناکافي بوده است و به طور قطع، تعداد جلسات بيشتري (7-6 جلسه) لازم است. پس از آن نيز درمان بايد با فواصل شش ماهه تکرار شود. نوع دستگاه بايد به طور دقيق مشخص شود تا فرکانس موثر آن معين شود و از طرفي تيپ پوستي بيمار بايد تعيين شده و براساس آن برنامه درماني تعيين شود.
www.salamat.com