چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

آيا کسي که سال‌ها پيش سنگ کليه داشته و با عمل جراحي بهبود يافته، باز هم بايد براي پيشگيري از تشکيل مجدد سنگ دارو بخورد؟ 12 سال پيش سنگم را عمل کردم و دوباره از پارسال به دردهاي شديد دچار شدم. در سونوگرافي سنگ ديدند. چرا دوباره گرفتار شدم؟

پاسخ :
درمان‌ سنگ‌ها به دو دسته درمان‌هاي عمومي و کلي و درمان‌هاي اختصاصي تقسيم مي‌شود. درمان کلي شامل مصرف آب فراوان و رژيم غذايي کم‌نمک است که شامل تمام انواع سنگ‌ها مي‌شود. اما درمان‌هاي اختصاصي بسته به نوع سنگ ساخته شده متفاوت است. براي مثال، در کساني که به طور مادرزادي دچار سنگ‌هاي از نوع سيستين هستند تقريبا مادام‌العمر بايد تحت درمان باشند يا افرادي که به علت بالا بودن اسيد اوريک خون يا ادرار سنگ مي‌سازند، درمان طولاني مدت لازم دارند. همچنين کساني که بيش از دو يا سه بار در سال سنگ جديد مي‌سازند، بسته به نوع سنگ، درمان طولاني نياز دارند يا کساني که به علت اختلالات غددي يا عفونت‌هاي ادراري سنگ‌ساز هستند، به درمان طولاني‌تر نياز دارند. با توجه به شرح حال شما به نظر مي‌رسد جزو افراد سنگ‌ساز فعال نيستيد و در يک فاصله زماني طولاني سنگ ساخته‌ايد. پس همان درمان‌هاي عمومي و کلي پيشنهاد مي‌شود و اما درباره شرايط فعلي شما، درمان بستگي به اندازه، تعداد، محل سنگ و همراه بودن آن با تورم کليه دارد. اگر سنگ کوچک کمتر از يک سانتي‌متر و داخل کليه است سنگ‌شکني برون اندامي توصيه مي‌شود اما در سنگ‌هاي بزرگ‌تر درمان‌هاي جراحي لازم است.
www.salamat.com