چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

دندان‌هاي پيشين فرزند هفت ساله‌ام روييده است اما به نظرم بسيار بزرگ و نامتناسب است. براي اصلاح آن چه اقدامي انجام دهم؟

پاسخ :
رويش دندان‌هاي دايمي از حدود شش سالگي شروع مي‌شود. اولين دندان‌هاي شيري که مي‌افتند، دندان‌هاي قدامي پايين و سپس دندان‌هاي بالا هستند. دندان‌هاي شيري متناسب با صورت قيافه و آرواره طفل هستند اما دندان‌ها دايمي بزرگ‌تر (هم از نظر عرض و هم از نظر طول) هستند.
سوال اين مادر سوالي عمومي ميان والدين و خانواده‌ها است. اما بايد بگويم در اين باره جاي هيچ نگراني وجود ندارد، چرا که دندان‌هاي رويش يافته دايمي متناسب با صورت تکامل يافته و بالغ فرد است.
به عبارت ديگر، دندان‌هاي رويش يافته اندازه‌شان در تمام عمر ثابت مي‌ماند و رشد نمي‌کند، در حالي که سر و صورت طفل در هنگام بلوغ بزرگ‌تر مي‌شود. اين دندان‌هاي دايمي اگر اکنون (در سن هفت سالگي) با اندازه و فرم سر و صورت متناسب نيست اما براي سن رشد و بعد از سن رشد متناسب و مناسب است.
www.salamat.com