چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

تازه ازدواج کرده‌ام. گاهي تمايلي به فعاليت جنسي ندارم. آيا اين حالتم طبيعي تلقي مي‌شود؟

پاسخ :
کاهش يا فقدان ميل جنسي به دلايل متعددي رخ مي‌دهد. استرس‌هاي شغلي، هيجانات، خستگي، تضادهاي بين فردي، بيماري‌ها و عوارض جانبي برخي داروها، درد و تغييرات ايجاد شده در تصور فرد از خودش، از دلايل شايع تغيير فعاليت جنسي هستند. استرس‌ها و هيجان‌هايي که فرد طي زندگي روزمره با آن مواجه مي‌شود، مي‌تواند بر علاقه فرد به فعاليت جنسي تاثير گذاشته و اختلالاتي را موجب شود. گاه افرادي که با فشارهاي روزمره ناشي از کار و مسوليت‌هاي خانوادگي دست و پنجه نرم مي‌کنند، در اثر خستگي و نداشتن انرژي کافي، به مسايل جنسي به عنوان يک وظيفه مي‌نگرند و اين فعاليت‌ها را با نوعي اجبار انجام مي‌دهند. اغلب زوج‌ها در طول زندگي با مشکلاتي در مسايل جنسي مواجه مي‌شوند. به علاوه، بسياري از منازعات و اختلافات زناشويي در ميان زوج‌ها نيز به صورت اختلالات جنسي بروز مي‌کنند. بيماري نيز از علل شايع محسوب مي‌شود که به کاهش تمايل فرد به فعاليت جنسي و يا مشارکت نکردن او در اين امر منجر مي‌شود. بسياري از بيماري‌ها به طور مستقيم بر فعاليت جنسي تاثير نمي‌گذارند اما برخي از بيماري‌ها از جمله ديابت و يا مصرف داروهاي فشارخون يا الکل مي‌توانند به عدم نعوظ منجر شوند. اختلالات عصبي، بيماري‌هاي قلبي، بيماري‌هاي مفصلي مانند آرتريت، برخي جراحي‌ها مانند ماستکتومي (برداشتن سينه در خانم‌ها) و يا کولوستومي نيز مي‌توانند موجب مشکلاتي در اين زمينه شوند.
www.salamat.com