چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

دختري 23 ساله هستم. از 19 سالگي به پزشک متخصص غدد مراجعه مي‌کنم و به دليل نامنظم بودن پريودها، از آن موقع تا الان قرص‌هاي سيپروترون کامپاند و سيپروترون استات و مينومتفرمين استفاده مي‌کنم؛ چون در ناحيه سينه‌هايم موهاي زبري وجود دارد و در رشد سينه‌هايم تقارني وجود ندارد. مي‌خواستم ببينم آيا من مي‌توانم اميد بهبودي داشته باشم و آيا در آينده مي‌توانم بچه‌دار شوم يا شانس بچه‌دار شدنم ضعيف است؟ آيا با ازدواج ممکن است مشکلم حل بشود؟

پاسخ :
علايمي که شما داشته‌ايد يعني پريود نامنظم و موهاي زايد، نشانه‌هاي بيماري شايعي در خانم‌هاست که به آن تخمدان‌هاي پلي کيستيک مي‌گويند. شايد حدود 20 درصد خانم‌هاي ايراني اين مشکل را دارند. خانم‌ها بيشتر مي‌گويند که دکتر گفته است کيست دارم. تخمدان‌هاي شما درواقع کيست ندارند بلکه فوليکول‌هاي کوچکي که تخمک گذاري نکرده‌اند، در سطح تخمدان وجود دارد که هر کدام در حد چند ميلي‌متر است. خيلي از خانم‌ها که دچار اين مشکل هستند، مرتب سونوگرافي مي‌کنند که ببينند اين فوليکول‌ها از بين رفته‌اند يا نه. چنين کاري ضرورتي ندارد و بيشتر بيمار را دچار استرس مي‌کند. درمان شما همان داروهايي است که مصرف مي‌کنيد. پس از ازدواج هم مي‌توانيد حامله شويد. با حامله شدن اين مشکل خوب نمي‌شود بلکه با بالا رفتن سن بعد از 34 و 35 سالگي به تدريج و خود به خود خوب مي‌شود. تا آن زمان ممکن است مجبور شويد به تناوب همين داروها را مصرف کنيد. نگران نباشيد، اين بيماري خطرناک نيست اما بايد مرتب تحت نظر پزشک‌تان باشيد.
www.salamat.com